Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Rob Cross – Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert op WK vandaag

Rob Cross - Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert - Cameron Carolissen WK Darts vandaag

Tweede ronde WK Darts 2021 | Dinsdagavond mogen twee Nederlanders proberen de volgende ronde van het wereldkampioenschap darts 2021 te bereiken. Om 19.00 uur staat Danny Noppert tegen Cameron Carolissen gepland. Rob Cross – Dirk van Duijvenbode is de derde partij van de avondsessie in het akelig lege Alexandra Palace te Londen.

WK Darts Danny Noppert – Cameron Carolissen

Beide darters kwamen op dit PDC World Darts Championship nog niet in actie, want Danny Noppert ontving als geplaatste speler een ‘bye’ en Cameron Carolissen hoefde in de eerste ronde niet aan de oche te verschijnen. Zijn opponent Martijn Kleermaker testte positief op corona en de vervangende speler Josh Payne was weer in aanraking gekomen met een positief getest persoon. Zucht… Daarna lukte het de PDC niet om in allerijl een andere vervanger te vinden.

Onbekende The Javelin

De 24-jarige Cameron Carolissen is geen bekend gezicht in het PDC-circuit en de Zuid-Afrikaan plaatste zich in november via de South African Qualifier. Zijn bijnaam is The Javelin, de Speer, omdat hij vroeger met nogal lange dartpijlen gooide.

Danny Noppert wil dit WK Darts beter presteren

Danny Noppert wacht nog op zijn grote PDC-doorbraak en zal consistenter moeten worden, maar de Friese darter heeft veel potentie. Zo is hij de zesde beste van alle deelnemers aan het WK Darts in het afgelopen jaar qua checkouts onder de 100 en tiende qua checkouts boven de 100. Vier jaar terug speelde hij de finale van Lakeside, het BDO-wereldkampioenschap, en sindsdien richt hij zich full time op het darten. Vorig jaar had hij na zijn nederlaag tegen Kim Huybrechts (4-2) zwaar de pest in en beloofde hij zichzelf het op het volgende WK Darts – deze dus – beter te gaan doen.

Danny Noppert WK Darts 2020

Rob Cross – Dirk van Duijvenbode WK Darts 2021

2020 kende weinig lichtpuntjes voor Rob Cross, de kampioen van 2018. Hij ging zo ongeveer overal snel onderuit en verschijnt in Ally Pally met het 30e hoogste gemiddelde van de deelnemers. Zijn grootvader overleed aan corona en daarna had hij weinig motivatie meer om te trainen. Toen het WK Darts begon te lonken pakte hij zijn pijltjes er weer bij. “Alleen al als ik de naam Alexandra Palace hoor verschijnt er een lach op mijn gezicht”, aldus Voltage.

Kansen voor Aubergenius

Dirk van Duijvenbode worstelde zichzelf in de eerste ronde naar boven toen hij met zijn rug tegen de muur stond tegen Bradley Brooks. Hij pakte negen legs op rij, met setgemiddeldes van 102, 94 en weer 94. Weet hij dat laatste niveau tegen Rob Cross ook te halen, dan is een zege zeker mogelijk, want Cross zal wellicht wat tijd nodig hebben om in zijn ritme te komen, maar in een korte partij (best of 5 sets) is die tijd er niet.

Gerwyn Price door naar derde ronde

Maandag wist Gerwyn Price met enige moeite tot de derde ronde door te dringen. De nummer drie van de PDC Order of Merit zette Jamie Lewis opzij met 3-2, maar hij begon met een erg zwakke set (gemiddelde 70) en wist de trebles maar matig te vinden. Al compenseerde hij dat wel door viermaal met een finish van boven de 100 en zelfs eentje van 160.

Voorspellingen darts

Wedden op World Darts Championship | Gerwyn Price behoort samen met Peter Wright na Michael van Gerwen tot de grootste kanshebbers op de titel. Zij noteren beide 7.00. Van Gerwen is met odds van 2.75 nog altijd favoriet.

Rob Cross noteert 1.95 voor winst in zijn partij tegen Dirk van Duijvenbode. Titan is bij de bookmakers favoriet @1.85. Wij voorspellen dat er vijf sets nodig zijn en dat noteert een mooie 2.48. Danny Noppert noteert een magere 1.08 tegen de 8.00 op Carolissen wat aangeeft dat de Nederlander vrijwel zeker doorgaat naar de derde ronde.

WK programma 22 december 2021

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)
Brendan Dolan v Edward Foulkes (R2)
Joe Cullen v Wayne Jones (R2)
Simon Whitlock v Darius Labanauskas (R2)
Adrian Lewis v Daniel Baggish (R2)

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)
Danny Noppert v Cameron Carolissen (R2)
Devon Petersen v Steve Lennon (R2)
Rob Cross v Dirk van Duijvenbode (R2)
Dimitri Van den Bergh v Paul Lim (R2)

Back To Top