Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Gerwyn Price start WK Darts 2021 tegen Jamie Lewis

Gerwyn Price - Jamie Lewis WK Darts 2021

Maandag 21 december zijn er slechts vier partijen op het PDC wereldkampioenschap darts. Een middagsessie ontbreekt op deze eerste maandag van het toernooi, waardoor we tot 19:15 moeten wachten om ‘s werelds beste darters voor de oche van het Ally Pally te zien verschijnen. Vandaag staan er geen wedstrijden met Nederlanders op het programma.

5 Nederlanders uitgeschakeld op WK Darts 2021

Wat dat laatste betreft: wen er maar aan. Want daar in Londen vallen de Nederlandse darters helaas bij bosjes neer. Zondag konden Derk Telnekes, Maik Kuivenhoven, Ron Meulenkamp en Jeffrey de Zwaan hun koffers pakken. Symbolisch dan, want voorlopig mogen ze Engeland niet uit. Vincent van der Voort zegevierde wel, tegen Meulenkamp, terwijl Martijn Kleermaker vanwege een positieve coronatest niet eens in actie mocht komen en dus uitgeschakeld is.

Michael van Gerwen halsoverkop terug naar Londen

Wat Michael van Gerwen betreft: hij heeft de gewoonte om na zijn eerste gewonnen WK wedstrijd naar huis terug te keren om daar Kerstmis te vieren. Zo had hij dit nu weer gepland, ondanks alle onzekerheid vanwege corona. En dat kwam hem bijna heel duur te staan, want in het weekend werden nog strengere regels omtrent reizen van en naar Groot-Brittannië aangekondigd. Hij is gisteravond alweer teruggekeerd naar Londen.

WK Darts Gerwyn Price – Jamie Lewis

De beste darter van het afgelopen jaar speelt vanavond, maandag 21 december, zijn eerste partij op het PDC World Darts Championship 2021 en we hebben het dus niet over Michael van Gerwen. Welshman Gerwyn Price begint aan dit toernooi met het derde hoogste gemiddelde van het afgelopen jaar, maar zoals iedereen nu wel weet, is gemiddelde niet het allerbelangrijkste – het gaat bij darts erom dat je de goede dingen op het goede moment doet.

The Iceman beste darter 2020

Gerwyn Price is de nummer drie qua legs binnen vier worpen (twaalf pijlen) afronden en de nummer twee qua legs binnen vijf worpen (vijftien pijlen) winnen. Pak je keer op keer zo snel een leg, dan snijd je simpelweg de adem van je tegenstander af. En dan is Price, die vorig jaar in de halve finale van het WK Darts strandde, ook nog eens de beste wat betreft checkouts van boven de 101.

Fireball ooit in halve finale PDC World Darts Championship

Lewis was drie jaar terug een halvefinalist op het WK Darts, maar daarvoor en daarna heeft hij niet bewezen bij de beste darters te horen. Wat tv-toernooien betreft drong hij daarna nog tweemaal door tot een kwartfinale, maar de grootste strijd die hij de afgelopen jaren moest leveren is die tegen zijn mentale issues. Hij leed onder paniekaanvallen en vond het ook lastig om met haatberichten op sociale media om te gaan. Dus, en misschien zouden we dat allemaal wat vaker moeten doen, besloot hij die simpelweg niet meer op te zoeken en lezen.

Wedden op darten vandaag? Bookmakers noteren Gerwyn Price met odds van 1.15 als dikke favoriet. Een zege van Jamie Lewis levert 5.50 x de inzet op. Wij voorspellen een einduitslag van 3-1 in sets @2.80.

WK Darts programma 21 december

Krzysztof Ratajski v Ryan Joyce (R2)
Ian White v Kim Huybrechts (R2)
Gerwyn Price v Jamie Lewis (R2)
Gabriel Clemens v Nico Kurz (R2)

Back To Top