Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

6 Nederlanders op WK Darts vandaag in eerste en tweede ronde

6 Nederlanders op WK Darts vandaag in eerste en tweede ronde

Deze zondag spelen maar liefst zes Nederlanders op het wereldkampioenschap darts 2021 te Londen. Derk Telnekes begint om 13:00 uur tegen Nick Kenny. Maik Kuivenhoven treft Matthew Edgar en de middagsessie sluit af met Vincent van der Voort tegen Ron Meulenkamp. ‘s Avonds gaat de oranjeparade door. Martijn Kleermaker trapt de avondsessie om 19:00 uur af tegen Cameron Carolissen en Jeffrey de Zwaan komt Ryan Searle tegen.

SPEELSCHEMA WK DARTS 2021

Michael van Gerwen door naar derde ronde

Zaterdag werd het programma afgesloten door Michael van Gerwen, die weliswaar een set afstond aan Ryan Murray, maar een prachtige pot afleverde en over zijn gemiddelde van 109 zeker tevreden zal zijn. Murray werd gaandeweg de match sterker (zijn setgemiddelde liepen op van 80 naar 94, 99 en 102) en had zelfs een pijltje om op 2-2 in sets te komen. Maar Mighty Mike wist elke leg waarin hij een legdart had naar zich toe te trekken en kan vol vertrouwen richting de derde ronde van het WK Darts.

WK Darts Vincent van der Voort – Ron Meulenkamp

De 45-jarige Van der Voort behoort tot het meubilair van het PDC WK Darts. Hij is sinds 2008 jaarlijks van de partij en stootte tweemaal door tot de kwartfinale, in 2011 en 2015. Sindsdien sukkelde Fast Vinnie vooral met zijn rug en bleven de topresultaten op de belangrijkste darttoernooien een beetje uit. De kwartfinale EK Darts 2019 en kwartfinale World Matchplay 2020, daar moest hij het in de vorige jaren mee doen.

Dutch Destroyer favoriet tegen The Bomb

Maar de Dutch Destroyer zegt dat hij al een tijdje klachtenvrij is en eindelijk een lange periode ongehinderd door kon trainen. Dan mag hij tegen Ron Meulenkamp laten zien dat hij weer op zijn minst tot de beste Nederlandse dartspelers behoort. Meulenkamp versloeg Boris Kcmar met 3-1, maar was per set wisselvallig met zijn gemiddelde: 78, 90, 95 en 83. Zo dik onder de 90 zal vanaf nu afgestraft worden.

Jeffrey de Zwaan – Ryan Searle: tijd voor doorbraak

Jeffrey ‘Black Cobra’ de Zwaan is nu 24 jaar, nog jong voor een dartspeler (zeer jong zelfs: Paul Lim won vrijdagavond op zijn 66e nog een wedstrijd), maar het lijkt toch tijd te worden voor zijn doorbraak. Vorig jaar stond De Zwaan in de achtste finale van het PDC World Darts Championship en maakte hij het latere winnaar Peter Wright nog lastig (4-3 in sets, 19-15 in legs). Bij de grote jongens van de PDC bereikte De Zwaan nog nooit de finale van een tv-toernooi en is de halve finale op het World Matchplay 2018 zijn beste prestatie.

Solide jaar voor Searle

Ook de 42-jarige Ryan Searle kwam vorig jaar op het WK Darts bij de laatste zestien en ondanks dat hij sindsdien niet heel erg is opgevallen, heeft hij een solide 2020 gedraaid. Qua gemiddelde is hij nummer twintig van de WK Darts deelnemers dit jaar (De Zwaan 52e) en hij is zelfs de vierde beste in een, toegegeven, ietwat niche statistische categorie. Namelijk het uitgooien van oneven getallen tot 100 (wat sowieso niet met een pijl kan, want een dubbel is immers altijd een even getal).

Voorspellingen PDC World Darts Championship vandaag

Jeffrey de Zwaan noteert bij bookmakers 2.00 voor de winst en Ryan Searle 1.80. Dat wordt dus een spannend duel vanavond. Vincent van der Voort staat met 1.65 genoteerd als favoriet tegen Ron Meulenkamp odds van 2.20 heeft meegekregen.

Overige odds voor het wedden op darten Nederlanders: Derk Telnekes 1.96 – Nick Kenny 1.84, Maik Kuivenhoven 1.90 – Matthew Edgar 1.90, Martijn Kleermaker 1.14 – Cameron Carolissen 6.00.

Programma

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Derk Telnekes v Nick Kenny (R1)
Jason Lowe v Dmitriy Gorbunov (R1)
Maik Kuivenhoven v Matthew Edgar (R1)
Vincent van der Voort v Ron Meulenkamp (R2)

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

Martijn Kleermaker v Cameron Carolissen (R1)
Keegan Brown v Ryan Meikle (R1)
Jeffrey de Zwaan v Ryan Searl (R2)
Jonny Clayton v John Henderson (R2)

Back To Top