Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Michael van Gerwen – Ryan Murray WK Darts vandaag: Schot kansloos

Aftellen naar WK Darts! Michael van Gerwen straks de nieuwe nr 1?

WK Darts 2021 | Drievoudig winnaar Michael van Gerwen sluit deze zaterdagavond van het PDC World Darts Championship af. Hij komt in de tweede ronde Ryan Murray tegen en die partij kun je, afhankelijk van hoe snel de drie wedstrijden daarvoor verlopen, zo rond 22.00 uur verwachten.

WK Darts Michael van Gerwen – Ryan Murray

Van Gerwen begint de jacht op een vierde wereldtitel tegen de Schot, die al een ronde achter de rug heeft waarin hij Lourence Ilagan versloeg. In 2017 speelde Mighty Mike een gedenkwaardige partij tegen Murray bij een UK Open-kwalificatietoernooi in 2017. Geen belangrijk moment inderdaad, maar de Brabander speelde het in die partij klaar om liefst twee negendarters af te leveren.

Vrijwel kansloos

Murray debuteert op het WK Darts en zijn statistieken over het afgelopen jaar geven aan dat hij wel een hele bijzondere topdag moet hebben, en Michael van Gerwen een totale offday, om kans te maken op een zege. Van alle deelnemers heeft ‘Muzz Lightyear’ het 62e hoogste gemiddelde en het 52e hoogste checkout percentage. Van Gerwen staat op die lijstjes respectievelijk tweede en achtste.

Waar Ryan Murray zich aan vast kan houden is dat de Vlijmenaar de voorgaande jaren eerste was in diverse statistische categorieën, maar zoals elke dartvolger weet, was het een ietwat schraal jaar voor Mighty Mike.

Mighty Mike optimistisch

De wereldkampioen van twee jaar terug zit daar niet zo mee. “Het is niet de eerste keer dat ik slechter presteer, alleen duurt het nu iets langer. Maar twee jaar geleden was het ook een paar maanden wat minder en daar ben ik ook overheen gekomen.”

Voorspellingen bookmaker partij Michael van Gerwen

Met wedden op darten valt er niet veel te winnen met een inzet op Van Gerwen. Bookmakers noteren een schamele 1.08 voor een zege. Een eventuele winst van Ryan Murray levert maar liefst 8.00 x de inleg op. De beste weddenschap lijkt de 3-0 in sets voor Van Gerwen @1.83.

Dirk van Duijvenbode wint op WK Darts van Brooks

Vrijdag wist Dirk van Duijvenbode een 0-2 achterstand in sets goed te maken tegen de jeugdwereldkampioen Bradley Brooks. De Brit begon doodleuk met een setje met een gemiddelde van 110. Hij liep zelfs uit naar 0-2 in sets en 0-1 in legs, maar toen maakte Dirk ‘Aubergenius’ van Duijvenbode zich boos.

Volgende tegenstander is Rob Cross

Hij krikte zijn niveau op, smeet af en toe een 180 in het bord en Brooks begon, nadat hij zo onverschrokken en nonchalant oogde, misschien toch de zenuwen te voelen. Van Duijvenbode won negen legs op rij en mag in de tweede ronde tegen Rob Cross spelen. Die wedstrijd staat dinsdagavond op het WK Darts speelschema als derde pot gepland.

Programma darts vandaag

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)
Steve Lennon v Daniel Larsson (R1)
Scott Waites v Matt Campbell (R1)
Kim Huybrechts v Di Zhuang (R1)
Mervyn King v Max Hopp (R2)

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)
Andy Hamilton v Nico Kurz (R1)
Andy Boulton v Deta Hedman (R1)
Damon Heta v Danny Baggish (R1)
Michael van Gerwen v Ryan Murray (R2)

Back To Top