Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Dirk van Duijvenbode – Bradley Brooks: winnaar tegen Rob Cross

Dirk van Duijvenbode - Bradley Brooks: winnaar tegen Rob Cross

Vandaag, vrijdag 18 december, maakt Dirk van Duijvenbode zijn opwachting op het WK Darts. Hij speelt vanavond in de eerste wedstrijd van de avondsessie tegen jeugdwereldkampioen Bradley Brooks. Naast Aubergenius zien we vandaag ook Paul Lim in actie, de 66-jarige veteraan uit Singapore die zijn 24e WK speelt.

Ron Meulenkamp door naar tweede ronde WK Darts

Donderdag wist Ron Meulenkamp de Kroatische storm van Boris Krcmar te doorstaan. Na een enorm sterk begin ging de dadendrang van Krcmar een beetje liggen en wist Meulenkamp terug te komen van 0-1 naar 3-1. De Kroaat had in de eerste set een gemiddelde van 100, maar in de slotset was dat gedaald naar maar 77.

Volgende partij tegen Van der Voort

Het uitgooien ging bij de man die veel succes heeft in Azië (bij soft tip darts) ook niet zo best: 6 van de 23 pogingen om een dubbel te raken waren geslaagd. Ron Meulenkamp pakte 9 legs en had daar 28 checkoutpijltjes voor nodig. De volgende tegenstander van The Bomb is Vincent van der Voort. Die partij staat aanstaande zondag als laatste van de middagsessie op het speelschema WK Darts gepland.

Dirk van Duijvenbode

WK Darts: Dirk van Duijvenbode – Bradley Brooks

Van Duijvenbode hoort zeker in het lijstje met darters die in 2020 de grootste progressie maakten. Oke, daarop staat hij niet bovenaan, want dan denken we aan bijvoorbeeld Jose de Sousa. Maar toen hij vorig jaar zijn tourkaart kwijtraakte, leek zijn dartsbestaan aan een zijden draadje te hangen. Maar Dirk van Duijvenbode pakte begin dit jaar een nieuwe tourkaart, op de Q School, en stoomde later door tot de finale van de World Grand Prix en de kwartfinale op het EK Darts en de Players Championship Finals.

Aubergenius heeft aan zichzelf gewerkt

Het recept van die opmars? Simpel: investeren in zichzelf. Hij liet op zijn werk, in een auberginekwekerij, een dartsbaan aanleggen. Hij zette geld opzij voor een osteopaat en schakelde ook een mental coach in. En tot slot werkte hij met pijlenfabrikant BULL’S NL aan het voor hem ideale setje ijzers.

Bradley Brooks speelde 3 majors

The Titan levert aardig wat beurten af met twee trebles. Kijken we naar het aantal beurten van 131 tot 140 punten (waarvoor twee trebles nodig zijn) per leg, dan staat hij van alle deelnemers op dit WK 2021 op plek drie. Zijn tegenstander, de 20-jarige jeugdwereldkampioen Bradley Brooks, heeft wat majors betreft alleen driemaal meegedaan aan het UK Open, waarin hij eerder dit jaar toch mooi Devon Petersen versloeg.

Voorspelling Dirk van Duijvenbode – Bradley Brooks

Dirk van Duijvenbode is de grote favoriet en staat bij de bookmakers genoteerd op 1.25, Bradley Brooks noteert 4.00. We verwachten dat er minstens vier sets gespeeld worden, de weddenschap ‘over 3,5 sets’ noteert 1.44. De winnaar van deze eerste ronde wedstrijd speelt aanstaande dinsdag tegen voormalig wereldkampioen Rob Cross.

Programma darts vandaag

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Mickey Mansell v Haupai Puha (R1)
Darius Labanauskas v Chengan Liu (R1)
Wayne Jones v Ciaran Teehan (R1)
Jamie Hughes v Adam Hunt (R2)

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

Dirk van Duijvenbode v Bradley Brooks (R1)
John Henderson v Marko Kantele (R1)
Luke Humphries v Paul Lim (R1)
James Wade v Callan Rydz (R2)

Back To Top