Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

WK Darts Ron Meulenkamp – Boris Krcmar: gevaarlijke tegenstander

WK Darts Ron Meulenkamp - Boris Krcmar: gevaarlijke tegenstander

WK Darts | Ook vandaag, donderdag 17 december, zijn er acht partijen in de eerste en tweede ronde van het PDC World Darts Championship. Twee darters uit de lage landen verschijnen voor de oche: de Belg Mike De Decker speelt in de middag tegen Lourence Ilagan en in de avond treft Ron Meulenkamp de Kroaat Boris Krcmar.

Speelschema WK Darts ** Wedden op Darten

Niels Zonneveld uitgeschakeld op WK Darts 2021

Gisteren ging de eerste Nederlander die in Ally Pally op het WK Darts verscheen ten onder: Niels Zonneveld kon het niet bolwerken tegen William O’Connor en ging met 3-0 naar huis. In legs werd het 9-3, een fors verschil dus, terwijl de Ier met niet al te beste uitgooien (9 uit 32) Zonneveld wel regelmatig kansen gaf om zich terug te knokken. Maar Zonneveld moest te vaak zijn pijlen uit het bord plukken met een score van nog onder de 60. Hij begon de tweede set zelfs met twee bouncers en triple vijf, kortom, met een beschamende beurt van 15.

Glen Durrant moet beter

Ook kwam een van de toppers van 2020 in actie. Glen Durrant versloeg Diogo Portela met 3-0 en kwam geen enkel moment in de problemen. Maar het moet beter, zo stelt de Premier League Darts-kampioen: “Ik vond het verschrikkelijk om op een WK zo slecht te spelen.”

Ron Meulenkamp – Boris Krcmar: 7e WK The Bomb

Voor de zevende keer speelt Ron Meulenkamp op een WK Darts, al was dat tweemaal bij de rivaliserende en nu opgeheven bond BDO. Tweemaal kwam hij bij het PDC World Darts Championship een rondje door en vorig jaar kwam hij in de tweede ronde net tekort tegen Chris Dobey.

Goed darten op WK van levensbelang

Voor spelers met een loopbaan als die van de 32-jarige darter uit Hoogeveen is het WK van levensbelang. Vorig jaar verdiende hij 15.000 Britse pond, een veelvoud van wat hij in de jaren daarvoor op kleinere darttoernooien wist te verdienen. Presteert een mindere god van de dartsport zwak op het WK, dan wordt het heel lastig om veel tijd in de trainingen en darttoernooien te steken, want er moet ook brood op de plank komen.

Boris Krcmar goed in 140 gooien

Boris Krcmar heeft ondanks zijn 41 jaar nog maar eenmaal aan een WK deelgenomen, in 2011. Hij won begin dit jaar een PDC-tourkaart en is een van de betere spelers wat betreft 140 gooien. Zijn aantal 140’s per leg is zelfs het op vijf na beste van het deelnemersveld.

Voorspelling Meulenkamp – Krcmar

Ron Meulenkamp noteert bij de bookmakers 1.85 voor de winst en Boris Krcmar 1.95. De Nederlander is dus maar nipt favoriet. We tippen dat Krcmar de meeste 180’s gooit @2.38.

Programma vandaag

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)
Madars Razma v Toru Suzuki (R1)
Mike De Decker v Edward Foulkes (R1)
Ryan Murray v Lourence Ilagan (R1)
Daryl Gurney v William O’Connor (R2)

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)
Luke Woodhouse v Jamie Lewis (R1)
Ron Meulenkamp v Boris Krcmar (R1)
Ryan Searle v Danny Lauby (R1)
Jose de Sousa v R Smith/D Evans (R2)

Back To Top