Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Niels Zonneveld eerste Nederlander vandaag op WK Darts

4 Nederlanders maandag op het WK darten: The Mullet en meer

Woensdagmiddag zien we de eerste Nederlandse deelnemer aan de oche in het Ally Pally te Londen verschijnen. Niels Zonneveld speelt in de derde partij van de middagsessie tegen William O’Connor. Zowel in de middag als in de avond zijn er vier partijen gepland en de dag wordt afgesloten door de winnaar van de Premier League Darts: Glen Durrant.

Speelschema WK Darts ** Wedden op Darten

William O’Connor – Niels Zonneveld WK Darts

De 22-jarige Niels Zonneveld uit Uitgeest staat voor de eerste keer op het PDC World Darts Championship. Hij is nog zo groen in de dartswereld, dat hij het zelfs nog zonder bijnaam moet stellen. Hij is dan ook geen fulltime prof en werkt op een accountantskantoor – best handig om te kunnen rekenen als darter, trouwens. Voor hem staat er heel wat op het spel in Londen: de nummer 79 op de PDC Order of Merit moet twee rondjes overleven om zijn PDC-tourkaart veilig te stellen. Lukt het niet, dan moet hij begin 2021 deelnemen aan de kwalificatieschool.

Wat langere partij

O’Connor is voor de vierde keer achtereen present in Ally Pally en wist de vorige twee keren zijn eerste potje te winnen. Van alle WK Darts deelnemers heeft de Ier het 46e beste gemiddelde over drie pijlen in het afgelopen jaar; Zonneveld staat op die lijst 69e. Verwacht dus geen razendsnel afgeraffelde legs, het zal vaak wel minstens vijf beurten duren voordat iemand op een finish staat.

Voorspelling: kleine kans voor Zonneveld

William O’Connor staat bij bookmakers op 1.62 genoteerd en Niels Zonneveld op 2.30. We tippen 3-1 in sets voor de Ier op 4.00.

Peter Wright start verkleed als Grinch WK Darts 2021

Op de openingsdag van het wereldkampioenschap darts 2021 kwam regerend kampioen Peter Wright in actie, verkleed als de kersthater The Grinch. Hij speelde een oké, maar zeker niet opzienbarende partij tegen Steve West: 3-1 in sets, met een gemiddelde van 92 en 10-4 als we puur naar de gewonnen legs kijken.

Diogo Portela man van de dag

Man van de dag was echter Diogo Portela die na de zege op Steve Beaton, die voor de 30e keer ooit aan een WK darts deelnam (een record), in huilen uitbarstte. Niet alleen maar omdat hij, ook voor hem onverwachts, de zege greep, maar vooral vanwege het leed dat hij dit jaar moest meemaken. “Mijn dochtertje moest meteen na de geboorte behandeld worden voor een maagprobleem, nadien is mijn vrouw in een depressie geraakt en ben ik ook gebroken”, aldus de Braziliaan.

Programma WK Darts woensdag 16 december

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)
Ryan Joyce v Karel Sedlacek (R1)
Ross Smith v David Evans (R1)
William O’Connor v Niels Zonneveld (R1)
Chris Dobey v J Smith/Barry (R2)

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)
Max Hopp v Gordon Mathers (R1)
Callan Rydz v James Bailey (R1)
Adam Hunt v Lisa Ashton (R1)
Glen Durrant v Beaton/Portela (R2)

Back To Top