Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

WK Darts 2021 begint vandaag met regerend kampioen Peter Wright

PDC Home Tour programma: Darts komt vrijdag als eerste sport terug

Het is zover! Het PDC World Darts Championship gaat vandaag van start in Alexandra Palace. Michael van Gerwen is favoriet bij de bookmakers, maar hij krijgt dit jaar met meer concurrentie te maken dan ooit tevoren.

Peter Wright is titelverdediger op het WK Darts en als hij het dit WK beter doet dan Van Gerwen dan zou hij hem zomaar van de eerste plaats van de Order of Merit kunnen verdringen – de plek die hij sinds 2014 inneemt. Ook Gerwyn Price kan die plek theoretisch opeisen. Er staat veel op het spel voor Mighty Mike…

Start PDC World Darts Championship 2021

Peter Wright is regerend wereldkampioen en is daarom de eerste die vanavond een tweede ronde-wedstrijd speelt. Zijn tegenstander is de winnaar van de wedstrijd Steve West tegen de Indiër Amit Gilitwala die eerder op de avond wordt gespeeld. Niels Zonneveld is de eerste Nederlander die op het WK Darts in actie komt, hij speelt woensdag tegen William O’Connor. Als Zonneveld wint speelt hij op donderdag tegen Daryl Gurney.

Michael van Gerwen begint zaterdag op WK Darts

Op donderdagavond speelt Ron Meulenkamp tegen de Kroaat Boris Krcmar en op vrijdag neemt Dirk van Duijvenbode het op tegen Bradley Brooks. Zaterdag 19 december speelt Michael van Gerwen zijn eerste wedstrijd op het WK Darts 2021. Zijn tegenstander is de winnaar van de match Ryan Murray tegen Lourence Ilagan die dan op donderdag al is gespeeld.

Spelers WK Darts komen uit 29 landen

Zoals ieder jaar, worden de eerste en tweede ronde van het WK Darts gespeeld voor de kerst. Er doen 96 spelers mee aan het toernooi en dit jaar is er een recordaantal nationaliteiten vertegenwoordigd, de WK Darts deelnemers komen uit 29 verschillende landen. Vorig jaar waren er 28 nationaliteiten vertegenwoordigd in Ally Pally.

11 Nederlanders

Engeland blijft hofleverancier met 35 spelers, Nederland staat tweede met 11 darters; Wales, Schotland, Ierland en Australië hebben 4 spelers op het toernooi; Noord-Ierland, België en Duitsland hebben er elk 3; Zuid-Afrika, Canada, VS, Japan en China hebben 2 deelnemers; en uit Portugal, Polen, Oostenrijk, Nieuw-Zeeland, Letland, Litouwen, India, Rusland, Filipijnen, Finland, Kroatië, Zweden, Singapore, Brazilië en Tsjechië komt één deelnemer per land.

Top seeds beginnen WK Darts in tweede ronde

Zoals elk jaar, beginnen de ‘top seeds’ in de tweede ronde en is de eerste ronde gereserveerd voor de darters die zich op een andere manier voor het PDC World Darts Championship hebben geplaatst. Nadat de tweede ronde is gespeeld op 23 december waarin we Michael Smith, Nathan Aspinall en Dave Chisnall in actie zullen zien, volgt er een kerstpauze. De derde en vierde ronde worden gespeeld van 27-30 december. De kwartfinales, halve finales en finale vinden plaats van 1 t/m 3 januari.

Peter Wright darts

Wijzigingen speelschema door corona

Het speelschema WK Darts is bepaald en er is inmiddels al wat geschoven, want Gary Anderson zit in quarantaine na contact met een positief getest iemand. Zijn eerste wedstrijd gaat daarom van zondag 20 december naar woensdag 23 december. Het kan zijn dat er vanwege Covid nog wel wat meer veranderingen in het programma moeten worden gemaakt – voor zover mogelijk natuurlijk.

Michael van Gerwen na WK Darts wellicht niet meer nr. 1

De PDC Order of Merit wordt bepaald door wat een speler gedurende twee jaar verdient aan prijzengeld. Michael van Gerwen staat officieel nog bovenaan. Maar als je het prijzengeld dat spelers twee jaar geleden wonnen op het WK eraf haalt en het bedrag dat elke speler minimaal krijgt door deelname aan het WK er bij optelt, dan staat Peter Wright op de eerste plaats.

Wright komt uit op £1,011.000. Van Gerwen staat dan tweede met £1,009.750 en Gerwyn Price komt uit op £832.000. Rob Cross, die vierde staat met £516,000, zou in theorie, als de top drie er in eerste wedstrijd uitvliegt en hij de titel wint, de eerste plek op de Order of Merit Darts ook nog kunnen overnemen. Van Gerwen zal dus beter moeten presteren dan Wright en heel goed opletten op wat Price doet om zijn eretitel als World Number One vast te houden.

Prijzengeld PDC World Darts Championship 2021

Winnaar (1) £500.000
Verliezend finalist (1) £200.000
Halve finalisten (2) £100.000
Kwartfinalisten (4) £50.000
Verliezers van de vierde ronde (8) £35.000
Verliezers van de derde ronde (16) £25.000
Verliezers tweede ronde (32) £15.000
Verliezers eerste ronde (32) £7.500

Voorspellingen WK Darts

WK Darts en wedden op darten zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Van Gerwen begint het toernooi, ondanks het magere jaar, toch weer als favoriet. De bookmakers noteren 3.25 voor zijn overwinning en 2.10 voor het halen van de finale. Gerwyn Price noteert 5.00 voor de winst en 3.00 voor een plek in de finale. Wright noteert 7.00 voor het behouden van zijn wereldtitel en 3.75 voor bereiken van de laatste twee.

José de Sousa noteert odds van 17.00 en 8.50 voor het halen van de finale. Dimitri van den Bergh noteert 21.00 voor de titel en 10.00 voor een plek in de finale. Debutant Niels Zonneveld noteert 2.30 voor winst op William O’Connor (1.62) en 5.50 voor een correcte score van 1-3.

Back To Top