Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

WK Darts: Vandaag vier Nederlanders aan de oche in Ally Pally

UK Open 2021 enorme uitdaging voor Raymond van Barneveld

Benito van de Pas en Ron Meulenkamp hebben gisteren de tweede ronde bereikt van het WK Darts in Londen. Vandaag staan er maar liefst vier Nederlanders aan de oche in Ally Pally: ’s Middags speelt Jan Dekker in de eerste ronde en ’s avonds komen Ron Meulenkamp, Danny Noppert en Vincent Van der Voort in actie in de tweede ronde. Ook Gerwyn Price staat op het podium, de man die de grootste bedreiging vormt voor Michael van Gerwen.

Meulenkamp en Van de Pas door op WK Darts

Ron Meulenkamp had weinig moeite met Ben Robb die met 3-0 werd uitgezwaaid. Ook Sergio Asada, Harry Ward en Stephen Bunting wonnen ’s middags hun partijen, al was het voor Bunting een benauwde zege. ’s Avonds verdienden ook Nico Kurz, Josh Payne, Benito van de Pas en James Wade een plek in de volgende ronde.

Weer een Duitse tegenstander

Big Ben van de Pas speelde een ‘Battle of the Giants’ tegen de enorme Duitser Gabriel Clemens. Van de Pas kwam moeilijk in zijn spel, maar dat gold ook voor zijn tegenstander en uiteindelijk was Van de Pas de reus die het best wist te profiteren van de mislukte Duitse dubbels en gemiste matchdarts die Clemens liet liggen. Van de Pas’ volgende tegenstander op het WK Darts wordt weer een Duitser: vrijdag speelt hij tegen Max Hopp.

WK Darts donderdag

Voor vandaag staan er weer boeiende partijen op het programma met namen als Justin Pipe, Kyle Anderson, Jan Dekker en John Henderson in het middagprogramma en Ron Meulenkamp, Danny Noppert, Gerwyn Price en een spannende wedstrijd tussen Dave Chisnall en Vincent van der Voort in het avondprogramma.

Dave Chisnall – Vincent van der Voort

Van der Voort en Chisnall stonden al negen keer eerder tegenover elkaar aan de oche. De Noord-Hollander won drie en Chisnall zes keer. Twee van die drie overwinningen van Van der Voort stammen echter al uit 2011, maar met de man uit Purmerend weet je het nooit. Eén van zijn specialiteiten is grote namen in de beginfase van een toernooi overdonderen – om dan in de laatste fase zelf naar huis te worden gestuurd.

Ryan Joyce – Jan Dekker

Jan Dekker speelt voor het eerst in zijn PDC-carrière tegen Ryan Joyce, de man die het in het afgelopen jaar op het WK Darts verrassend tot de kwartfinale schopte maar verder nog niet doorbrak in het PDC-circuit. In de avond neemt Ron Meulenkamp het op tegen Chris Dobey, de nummer 23 van de PDC. Ze kwamen elkaar vijf keer eerder tegen waarbij Dobey drie keer de sterkste was. Daarna moet Danny Noppert aan Callan Rydz laten zien wat hij kan. De in Bedlingon woonachtige Rydz eindigde bovenaan in de Challenge Tour Order of Merit en kreeg daarmee zin startbewijs voor Ally Pally.

Gerwyn Price – William O’Connor

De laatste partij van de avond, Gerwyn Price versus William O’Connor, is vooral van belang voor de kansen van Michael van Gerwen omdat Gerwyn Price wordt gezien als zijn belangrijkste uitdager in de strijd om de titel. Price speelt tegen de Ierse darter William O’Connor, bijgenaamd ‘The Magpie’ en de nummer 37 op de PDC-ranking. De afgelopen jaren is hij sterk in opkomst en eerder dit jaar kwam hij in de Players Championship Finales tot de kwartfinales.

Programma WK darts vandaag

Donderdag 19 december
Middagsessie (13:30 uur NL’se tijd)
2x eerste ronde, 2x tweede ronde
Justin Pipe v Benjamin Pratnemer (eerste ronde)
Ryan Joyce v Jan Dekker (eerste ronde)
John Henderson v James Richardson (tweede ronde)
Steve Beaton v Kyle Anderson (tweede ronde)

Compleet programma en uitslagen: speelschema PDC WK Darts

Avondsessie (20:00 uur NL’se tijd)
4x tweede ronde
Chris Dobey v Ron Meulenkamp (tweede ronde)
Danny Noppert v Callan Rydz (tweede ronde)
Dave Chisnall v Vincent van der Voort (tweede ronde)
Gerwyn Price v William O’Connor (tweede ronde)

Back To Top