Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Woensdag op het WK Darts: Benito van de Pas en Ron Meulenkamp

Woensdag op het WK Darts: Benito van de Pas en Ron Meulenkamp

WK Darts 2020 | Woensdag krijgt het publiek in het Londense Alexandra Palace, en de miljoenen tv-kijkers, acht dartspartijen aangeboden. In twee daarvan komt een Nederlander op het podium. Ron Meulenkamp en Ben Robb openen om 13:30 de middagsessie. ‘s Avonds laat, zo rond 23:00 uur, verschijnen Gabriel Clemens en Benito van de Pas voor de oche.

Sherrock eerste vrouw die wint op PDC WK Darts

Dinsdag was het zover: een vrouw won voor het eerst een WK-partij! Fallon Sherrock versloeg Ted Evetts met 3-2 en de 22-jarige Engelsman zal zich even geen ‘Super Ted’ hebben gevoeld. Jeffrey de Zwaan overleefde tegen Barney-bedwinger Darin Young een matchdart en raffelde de slotset vervolgens af in 13, 13 en 14 darts (3-2).

WK Darts vandaag: Ron Meulenkamp – Ben Robb

De 31-jarige Ron ‘the Bomb’ Meulenkamp wacht nog op die ene explosie. Zijn vijf eerdere WK-deelnames (bij zowel de BDO als PDC) leverden geen memorabele prestaties op, op de majors bereikte hij nimmer de kwartfinale en op de vloertoernooien bereikte hij nog nooit een finale. Is hij dan simpelweg niet goed genoeg om aan te haken bij de hogere middenmoot, subtop of beter?

Daar lijkt het op, al zijn er een paar dingen waar hij bovengemiddeld goed is. Zo staat hij van alle WK-deelnemers negende wat betreft checkouts van 2 tot 40. Toch handig als je voor zo’n lage finish weinig pijlen nodig hebt. Wat gemiddelde betreft staat hij van de 96 participanten over 2019 op plek 40.

Wat gaat Ben Robb doen?

Nieuw-Zeelander Ben Robb debuteert op het WK Darts en heeft zeer weinig ervaring op tv-evenementen. Opvallendste wapenfeit van Robb is dat hij dit jaar bij de Auckland Masters won van Simon Whitlock. Veel statistisch materiaal is er niet te vinden over de 31-jarige Robb, dus we moeten ons simpelweg door de grote onbekende laten verrassen.

Gabriel Clemens – Benito van de Pas

De 36-jarige Duitser Gabriel Clemens bewijst dat je in deze sport best al wat ouder kan en toch nog enorme progressie boeken. Hij draaide een solide eerste half jaar en bekroonde dat vorige maand met de groepswinst in de Grand Slam of Darts, waarna hij nipt verloor van Glen Durrant. Met zijn gemiddelde en eerste 9 darts behoort hij in 2019 tot de 20 beste spelers van dit WK. Er waren jaren dat Van de Pas dat ook in zijn mars had, maar 2019 was een zwak jaar voor ‘Big Ben’, die zich op het nippertje voor het WK plaatste.

Wedden op darten | Ron Meulenkamp noteert 1.45 voor de winst en Ben Robb 2.75. Gabriel Clemens is favoriet @1.36 en Benito van der Pas noteert 3.10. We tippen 3-1 in sets voor de Duitser op 3.30.

Programma WK Darten woensdag

Middag 13:30 – 17:30
Ron Meulenkamp v Ben Robb
Mickey Mansell v Seigo Asada
Harry Ward v Madars Razma
Stephen Bunting v Jose Justicia

Avond 20:00 – 00:00
James Wilson v Nico Kurz
Josh Payne v Diogo Portela
Gabriel Clemens v Benito van de Pas
James Wade v Edhouse/Koltsov

Back To Top