Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Max Hopp – Benito van de Pas en Clayton – Jan Dekker WK Darts vrijdag

Max Hopp - Benito van de Pas en Clayton - Jan Dekker WK Darts vrijdag

WK Darts 2020 | Vrijdag is het World Darts Championship één week bezig en inmiddels is de eerste ronde afgerond. Wat toppers betreft komen Nathan Aspinall en Peter Wright in actie (niet tegen elkaar) en voor de Nederlandse fans in de zaal en voor de tv valt er hopelijk wat te juichen bij de partijen van Jan Dekker en Benito van de Pas.

Jan Dekker twee dagen achter elkaar op WK Darts

Dekker moet twee dagen achter elkaar aan de bak in het Ally Pally. Double Dekker versloeg donderdag Ryan Joyce, vorig jaar kwartfinalist, met 3-2. Ron Meulenkamp redde het niet tegen Chris Dobey (3-2), Danny Noppert kwam laat op stoom tegen Callan Rydz (3-2 zege) en Vincent van der Voort had fysiek ongemak, waardoor hij tegen Dave Chisnall niet zijn topniveau kon bereiken (3-1 nederlaag).

Max Hopp – Benito van de Pas

Jeugdwereldkampioen zijn is leuk, maar als vervolgens prestaties bij de volwassenen uitblijven, wordt zo’n titel een beetje een loden last. “Waarom heb je het niet gered?” Die vraag gonst dan zo vaak rond, dat het niet anders kan dan dat het aan het zelfvertrouwen van het voormalige toptalent knaagt. Max Hopp won dus ook het WK Darts voor jongeren bij de PDC, debuteerde in 2012 als 16-jarige al op het reguliere WK en bleef vervolgens gigantisch hangen. In al die jaren moest hij het op tv-toernooien doen met een halve finale op het EK Darts van vorig jaar.

50-50 voor Van de Pas vandaag op WK Darts

Voor Benito van de Pas gaat het de laatste jaren best oké op het WK: hij behaalde in vier van de vorige vijf edities de laatste 16. In de eerste ronde was het ditmaal bijna klaar, maar Gabriel Clemens miste vier match darts. De 26-jarige Tilburger erkent ruiterlijk dat 2019 het slechtste jaar uit zijn loopbaan was en hij wist zich pas op het allerlaatste moment voor het WK Darts 2020 te plaatsen. Maar hij had het slechter kunnen treffen dan Hopp, waartegen hij een head to head heeft van 4-4. Deze confrontatie voelt in lijn daarmee ook aan als een fifty fifty situatie.

Voorspellingen Jan Dekker en Benito van de Pas

Wedden op Darten | Bij de bookmakers zijn de tegenstanders van de Nederlanders vandaag favoriet. Max Hopp noteert voor een zege 1.63 (Van de Pas @2.25) en de quotering op winst Clayton is 1.40 tegen 2.95 voor Jan Dekker.

Programma WK darts vandaag

Vrijdag 20 december
Middag 13:30-17:30
Darren Webster v Yuki Yamada
Mervyn King v Ciaran Teehan
Jonny Clayton v Joyce/Dekker
Ricky Evans v Mark McGeeney

Compleet programma en uitslagen: speelschema PDC WK Darts

Avond 20:00-00:00
Nathan Aspinall v Danny Baggish
Joe Cullen v Nico Kurz
Max Hopp v Benito van de Pas
Peter Wright v Noel Malicdem

 

 

Back To Top