Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Mensur Suljovic – Fallon Sherrock WK Darts: dé wedstrijd van vandaag

Fallon Sherrock

Zaterdag worden in Londen weer een hele zwik partijen gespeeld in de tweede ronde van het WK Darts 2020. Maar daarna is het wel echt gedaan met deze fase; vanaf zondag beginnen de partijen in de derde ronde. De interessantste pot van zaterdag is natuurlijk ‘mankiller’ Fallon Sherrock tegen Mensur Suljovic.


Jan Dekker en Benito van de Pas uitgeschakeld

Vrijdagavond werden er nog maar weer eens twee Nederlanders naar huis gestuurd. Jan Dekker had simpelweg een veel te laag niveau om het Jonny Clayton lastig te maken (3-0 verlies) en zal gaandeweg het jaar een oplossing daarvoor moeten vinden, anders gaat het ook erg lastig worden om de PDC-tourkaart te behouden. Benito van de Pas maakte er wel een match van tegen Max Hopp, maar de Duitser won met 3-2.

Mensur Suljovic – Fallon Sherrock WK Darts vandaag

Zo zijn er nog maar drie Nederlanders over van de elf: Michael van Gerwen, Danny Noppert en Jeffrey de Zwaan. Maar da’s momenteel niet het grote verhaal in Ally Pally, de dampende dartstempel waar het WK plaatsvindt. De sensatie tot nu toe is natuurlijk Fallon Sherrock, die geschiedenis schreef door als eerste vrouw ooit een WK wedstrijd te winnen (bij de mannen).

Fallon Sherrock talk of the town

Met het niveau dat ze in haar eersterondepartij liet zien, maakt ze zeker ook kans tegen Suljovic. De vraag is allicht of de 25-jarige Engelse kapster niet iets te veel heeft genoten van alle media-aandacht. Ze verscheen her en der in talkshows, kreeg vast tig reclame-verzoeken, hoorde dat ze later in 2020 mag deelnemen aan een PDC-toernooi in de VS en was er zelf vooral heel blij mee dat ze bij haar twitteraccount nu een blauw vinkje heeft (voor beroemdheden). Dus trainen en uitrusten? Dat stond vermoedelijk op een lager pitje.

Mensur Suljovic blijft kalm

Suljovic lijkt er de man niet naar om nerveus te worden van spelen tegen de ‘talk of the town’, ook niet als de zaal duidelijk laat horen dat ze nog zo’n sensationele uitslag willen meemaken. De Oostenrijker gooit sowieso in een laten we zeggen tamelijk gemoedelijk tempo, hij laat zich niet opjagen. Belangrijker nog: hij is van een ander kaliber dan Ted Evetts.

Wedden op darten | Mensur Suljovic staat bij bookmakers op 1.08 genoteerd en winst Fallon Sherrock op 8.00. We tippen 3-0 in sets voor Suljovic @1.67.

Programma WK Darts zaterdag

Middag 13:30-17:30
Keegan Brown v Seigo Asada
Simon Whitlock v Harry Ward
Steve West v Ryan Searle
Adrian Lewis v Cristo Reyes

Compleet programma en uitslagen: speelschema PDC WK Darts

Avond 20:00-00:00
Daryl Gurney v Justin Pipe
Glen Durrant v Damon Heta
Mensur Suljovic v Fallon Sherrock
Dimitri Van den Bergh v Josh Payne

Back To Top