Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Michael van Gerwen tegen Evans op WK Darts | Sherrock verslaat Suljovic

Michael van Gerwen mist toernooien door operatie aan pols

Zondag dringen we weer een stapje dieper door tot het wereldkampioenschap darts 2020. De derde ronde begint! Michael van Gerwen sluit de avondsessie af tegen Ricky Evans. Verwacht hem zo rond 22:30 uur op het podium. Danny Noppert treft daarvoor Kim Huybrechts. Nederland versus België!

Fallon Sherrock naar derde ronde WK Darts

Het was zaterdagavond weer sensationeel in het Ally Pally. De grootste smaakmaker van vorige week was natuurlijk Fallon Sherrock, de eerste vrouw ooit die een WK-partij won (bij de mannen). En de Engelse deed het in de 2e ronde gewoon opnieuw! Haar nieuwe prooi was Mensur Suljovic. De kapster was dodelijk op de dubbels, terwijl de Oostenrijker heftig zweette en het niet zo naar zijn zin had. Het is ook lastig als iedereen wil dat je verliest en als je weet dat de media-aandacht daarna kolossaal is. Hij ging er af met 3-1. Update: tijdens de Grand Slam of Darts krijgt Suljovic de mogelijkheid zich in de match tegen Fallon Sherrock te revancheren!

Michael van Gerwen – Ricky Evans

Is er een kans op Sherrock tegen Mighty Mike? Voorlopig helaas niet. Ze zitten in verschillende helften van het speelschema WK Darts en kunnen elkaar pas in de halve finale treffen. Eerst richt de drievoudig kampioen zich op Ricky Evans. De 29-jarige Engelsman doet voor de vijfde keer mee aan het World Darts Championship en kwam nog nooit voorbij de derde ronde.

Onderlinge stand 8-1

Evans heeft in de afgelopen twee jaar zich wat vaker gemeld bij de majors en boekte afgelopen zomer op het EK een hoogtepuntje: kwartfinale. Hij is als 32e geplaatst en mocht daardoor nog net de eerste ronde overslaan. In de tweede ronde had hij geen moeite met Mark McGeeney. Omgekeerd heeft Michael van Gerwen tot nu toe weinig te duchten gehad van Evans. De onderlinge stand is 8-1 voor de Brabander en dat enige verlies kwam tijdens een onbelangrijk vloertoernooi in Barnsley en was ook nog eens nipt (6-5).


Wedden op darten | Michael van Gerwen noteert bij de bookmakers 1.06 voor de winst en Ricky Evans 10.00. In deze ronde gaat het om best of 7 sets en dat maakt de kans op een uitglijder van MvG nog kleiner. We tippen 4-1 in sets voor hem @2.90.

Programma zondag 22 december WK Darts

Middag 13:30 – 17:30
Jonny Clayton v Stephen Bunting
Darius Labanauskas v Max Hopp
Nathan Aspinall v Krzysztof Ratajski

Avond 20:00 – 00:00
James Wade v Steve Beaton
Kim Huybrechts v Danny Noppert
Michael van Gerwen v Ricky Evans

Back To Top