Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Dave Chisnall – Jeffrey de Zwaan World Darts Championship vandaag

Resultaten loting WK Darts 2021 | Tegenstanders Nederlanders

Michael van Gerwen heeft de laatste zestien bereikt op het WK Darts in Londen. Danny Noppert werd uitgeschakeld door de Belg Kim Huybrechts en ook voor James Wade kwam er een einde aan zijn toernooi. Vanmiddag spelen o.a. Adrian Lewis en Dimitri Van den Bergh. ’s Avonds zal Jeffrey de Zwaan proberen Dave Chisnall te verslaan en ook de matches met Gary Anderson en Peter Wright mag je niet missen.

Michael van Gerwen krijgt lesje speeddarten

Van Gerwen speelde tegen Ricky Evans en Michael opende meteen met een 180. Het werd een wedstrijd die veel weg had van een lesje speeddarten. ‘Rapid’ Ricky’ Evans gooide zijn pijlen zo snel mogelijk en Van Gerwen kon niet anders dan meegaan in het hypnotische, moordende tempo. Evans tactiek leek succes te hebben want Mighty Mike miste al snel de scherpte om zijn legs eenvoudig te finishen. Legs van negentien pijlen en meer waren geen uitzondering.

Toch wist Van Gerwen zich keer op keer te herpakken en kon hij alle sets naar zich toetrekken voor een 4-0 overwinning. In de volgende ronde speelt hij tegen Stephen Bunting.

Danny Noppert uitgeschakeld op WK Darts

Danny Noppert was niet opgewassen tegen een ontketende Kim Huybrechts. De Belg die het afgelopen jaar toch een beetje stroomafwaarts was gedreven, versloeg eerder al de voormalig wereldkampioen Rob Cross die tot de topfavorieten behoorde – en dat gaf hem vleugels. Hij was met 4-2 te sterk voor Noppert. James Wade verloor met 2-4 van veteraan Steve Beaton en ook Stephen Bunting, Darius Labanauskas en Nathan Aspinall drongen door tot de achtste finale.

Vandaag op het WK Darts 2020

Ook vandaag biedt een aantal mooie affiches: ’s middags de wedstrijd tussen Adrian Lewis en Darren Webster en die tussen Luke Woodhouse en de Belg Dimitri Van den Bergh. De tweevoudig jeugdkampioen kampte met een inzinking na het EK Darts, maar heeft daar samen met zijn vader hard aan gewerkt – met als resultaat een prachtige 3-0 overwinning op Josh Payne afgelopen zaterdag. Hij kwam Luke Woodhouse al drie keer eerder tegen en won daarvan twee wedstrijden.

Dave Chisnall – Jeffrey de Zwaan

Jeffrey de Zwaan neemt het op tegen Dave Chisnall in de strijd om een plek bij de laatste zestien op het WK Darts. Historisch gezien heeft De Zwaan het voordeel aan zijn kant: van de zeven keer dat ze elkaar eerder troffen, won De Zwaan er vijf – allemaal wedstrijden die de afgelopen drie jaar plaatsvonden. Twee van die overwinningen waren in ‘majors’, ofwel grote toernooien.

Dave Chisnall won de laatste keer dat ze elkaar eind september in Gibraltar tegenkwamen en hij heeft de afgelopen tijd erg sterk gespeeld. Dit jaar won hij twee keer een Players Championship, het Danish Open en was hij runner-up tijdens de World Grand Prix.


Wedden op Darten | De bookmakers zien meer in Dave Chisnall dan Jeffrey de Zwaan. Voor Chisnall, de nummer negen van de PDC, wordt 1.50 genoteerd en voor De Zwaan 2.60. Dimitri Van den Bergh is na zijn sublieme spel eerder op dit toernooi de duidelijke publiekslieveling met odds van 1.50 tegenover de 2.60 voor Luke Woodhouse. Voor een correcte score van 4-0 voor de wedstrijd Gary Anderson vs Ryan Searle staat een notering van 5.50 en voor een 180 in de eerste leg van de eerste set staat er 2.12 genoteerd.

Programma World Darts Championship vandaag

Maandag 23 december 2020

Middag vanaf 13.30 uur:
Nico Kurz v Luke Humphries
Adrian Lewis v Darren Webster
Luke Woodhouse v Dimitri van den Bergh

Avond vanaf 20.00 uur:
Dave Chisnall v Jeffrey de Zwaan
Gary Anderson v Ryan Searle
Peter Wright v Seigo Asada

Back To Top