Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Ook Jeffrey de Zwaan gaat na kerst door op het WK Darts

Ook Jeffrey de Zwaan gaat na kerst door op het WK Darts

WK Darts 2020 | De darters, het publiek, de callers, de showgirls, het tv-personeel en jij als kijker thuis mogen even bijkomen van tien dagen darten. Het wereldkampioenschap darts 2020 houdt een pauze van drie dagen. Op vrijdag 27 december wordt de derde ronde afgerond en begint de vierde ronde. Michael van Gerwen speelt daarin tegen Stephen Bunting.

Jeffrey de Zwaan door naar vierde ronde WK Darts

Maandag lukte het Jeffrey de Zwaan om zich bij Van Gerwen in die vierde ronde te voegen. Hij moest afrekenen met Dave Chisnall en vooraf wist hij al dat zoiets alleen zou lukken met zijn beste spel. Chizzy is immers een stabiele topper die weinig moeite heeft met de trebles vinden. De Zwaan liet zich niet afschrikken door het geweld van de voormalige kwartfinalist en won met 4-3 in sets.

Volgt hij Michael van Gerwen op?

Eerst had Nederland Raymond van Barneveld, daarna Michael van Gerwen. Willen we ook na het afscheid van Mighty Mike, die meermaals heeft gezegd dat hij echt niet net zo lang zal doorgaan als Barney en Phil Taylor, weer een topper in huis hebben die de grote titels wint, dan zal er nu een begin twintiger op moeten staan. De Zwaan wellicht?

Hoogste gemiddelde WK Darten

Wat hij tegen Chizzy liet zien was best bijzonder. Zijn gemiddelde was 106, het hoogste van dit WK Darts tot nu toe. Hij raakte meer dan de helft van zijn finishes; ook prima. En hij troefde Chisnall hard af met de trebles raken: 38 keer gooide hij 140 of hoger, tegenover 25 voor de Engelsman. Daarna gooide hij vijf keer een leg uit binnen vier beurten, dus met 12 of minder pijlen. Net als Van Gerwen beschikt De Zwaan over een zogeheten ‘versnelling’: een periode waarin hij zo extreem precies speelt dat hij onklopbaar is en snel uitloopt in de stand. Een soort knock out.

Wedstrijden WK Darts na kerst

Op de 27e december barst het van de topaffiches. Wat denk je van Daryl Gurney tegen Glen Durrant, de huidige Lakeside kampioen? Stuntvrouw Fallon Sherrock speelt tegen Chris Dobey en oud-kampioen Gary Anderson tegen coming man Nathan Aspinall. Dan als toetje Van Gerwen tegen Bunting!

Een uitgebreidere preview van die matches vind je later op deze site. Nu dus even uitrusten en je heel onsportief volgooien met voedsel en gezelligheid. Om daarna weer mee te scanderen: LET’S PLAY DARTS.

Vrijdag 27 december 2019
middagsessie ronde 3 – 13.30 uur
Simon Whitlock – Mervyn King
Daryl Gurney – Glen Durrant
Fallon Sherrock – Chris Dobey

avondsessie – 20.00 uur
Gerwyn Price – John Henderson (Ronde 3)
Gary Anderson – Nathan Aspinall (Ronde 4)
Michael van Gerwen – Stephen Bunting (Ronde 4)

Back To Top