Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

WK Darts vandaag met Fallon Sherrock en Michael van Gerwen vs Bunting

WK Darts Fallon Sherrock

WK Darts 2020 | Vandaag, vrijdag, gaan er zes darters afvallen die sowieso niet de eindstrijd zullen halen. Michael van Gerwen hoopt hoogstpersoonlijk te gaan zorgen voor de uitschakeling van Stephen Bunting. Die partij vindt ‘s avonds laat plaats, vermoedelijk na 22:00 uur.

Er staan vandaag vier derde ronde wedstrijden en twee vierde ronde wedstrijden op het programma.

Fallon Sherrock op WK Darts vandaag

Het is een prachtig programma op ‘derde kerstdag’. Elke partij bevat een topper. In de eerste wedstrijd vandaag op het WK Darts zien we Simon Whitlock, die weliswaar ook een dagje ouder wordt (50) en de afgelopen jaren niet heel veel liet zien, maar toch ooit in de halve finale stond (2012 en 2014). Hij treft Mervyn King.

Vervolgens komt de interessante match tussen Daryl Gurney, nummer 6 van de wereldranglijst, en nieuwkomer Glen Durrant – drievoudig Lakeside-kampioen, het BDO WK Darts. Daarna staat Ally Pally echt totaal op zijn kop. Het is tijd voor de nieuwe queen of darts, Fallon Sherrock. Wordt Chris Dobey haar nieuwe slachtoffer?

Avondsessie met Gerwyn Price

De avondsessie van het WK Darts begint met de speler die volgens velen de belangrijkste uitdager is van Van Gerwen: Gerwyn Price. De voormalige rugbyspeler neemt het op tegen John Henderson. Daarna volgt tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson tegen Nathan Aspinall. The Asp stond vorig jaar in de halve finale en won dit jaar het UK Open.

Michael van Gerwen – Stephen Bunting

Met zo’n fabuleus voorprogramma kan Van Gerwen tegen Bunting eigenlijk alleen maar tegenvallen. Want de kans lijkt groot dat Mighty Mike soepeltjes afrekent met The Bullet. De 34-jarige Engelsman is sinds zijn overstap van de BDO naar de PDC in 2014 een beetje blijven hangen in de subtop en bereikte nog nooit de finale van een major, en slechts eenmaal een halve finale (UK Open 2015).

Ook is Bunting een beetje een goedmoedige lobbes, niet het type praatjesmaker of gekdoener die Mighty Mike uit zijn evenwicht kan brengen. Dus als het qua spelniveau niet gaat lukken en ook niet in de psychologische oorlogsvoering, hoe moet Bullet dan het Brabantse pantser doorboren?

Wedden op darten | Michael van Gerwen noteert bij bookmakers 1.08 voor de winst en Stephen Bunting 8.00. We tippen 4-1 in sets voor Mighty Mike @2.80.

Programma WK Darts vandaag

vrijdag 27 december 2020

Middag, 13:30-17:30
Simon Whitlock v Mervyn King
Daryl Gurney v Glen Durrant
Fallon Sherrock v Chris Dobey

Avond, 20:00-00:00
Gerwyn Price v John Henderson
Gary Anderson v Nathan Aspinall (R4)
Michael van Gerwen v Stephen Bunting (r4)

Back To Top