Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Peter Wright – Jeffrey de Zwaan op WK Darts programma vandaag

Peter Wright - Jeffrey de Zwaan op WK Darts programma vandaag

Vanaf nu gaat het snel op het WK Darts. Vrijdagavond gooiden Michael van Gerwen en Nathan Aspinall zich naar de kwartfinale en vandaag voegen zich zes andere darters bij. Zondag zijn de kwartfinales, maandag de halve finales en woensdag is de finale van het WK Darts. Vanavond probeert Jeffrey de Zwaan zich bij die laatste acht te voegen ten koste van Peter Wright.

Michael van Gerwen naar kwartfinales WK Darts

Vrijdag zagen we titelhouder Michael van Gerwen voor de derde keer dit WK in actie en het was met afstand zijn beste optreden tot nu toe. In de eerste twee rondes bleef zijn gemiddelde onder de 100 en zaten er net wat te veel matige beurten bij. Tegen Stephen Bunting was de Vlijmenaar vlijmscherp: gemiddelde 104 en finishpercentage 48 procent. De arme ‘Bullet’ had geen kans en ging er af met 4-0 in sets (12-4 in legs).

Beaton of Labanauskas volgende slachtoffer

Dat Mighty Mike zich kiplekker voelt bleek ook uit het interview na afloop van de slachtpartij. Zijn volgende opponent is of Steve Beaton of Darius Labanauskas en beide heren weten hem totaal niet te verontrusten. “Zij moeten in principe geen probleem voor mij zijn in de kwartfinale. We gaan ook nog eens een set extra spelen en dat is lekker voor mij”, zo rekent hij zich al rijk.

Peter Wright – Jeffrey de Zwaan WK Darts vandaag

Het hoogste gemiddelde tot nu toe is afkomstig van Jeffrey de Zwaan. In zijn partij tegen Dave Chisnall kwam de 23-jarige scheepsmonteur tot 106 per drie pijlen. Ook tekende hij voor de 4e beste set tot nu toe (115,6). De Zwaan is nog geen fulltime prof, maar de tijd lijkt gekomen om zich helemaal op darten te richten.

Snakebite kleurloos

Wright verkeert in een hele andere fase van zijn loopbaan. Nadat Snakebite de WK Darts finale van Van Gerwen verloor in 2014 beleefde hij een paar teleurstellende WK’s. In zijn match tegen Seigo Asada wisselde hij continu van darts en wisselde hij 180’s af met pijltjes in de 1 en 5. De als zevende geplaatste Schot draagt maffe kleding, heeft een gek kapsel en komt altijd met veel poeha en dansjes het podium op, maar is de partij eenmaal bezig, dan is hij vrij kleurloos. Het kan best dat De Zwaan het publiek, dat snakt naar nieuwe sterren, met zich mee krijgt.


Wedden op darten | Peter Wright noteert bij de bookmakers 1.80 voor de winst en Jeffrey de Zwaan krijgt een quotering van 2.00 mee. We verwachten dat er minstens zes sets gespeeld worden (van de maximaal zeven) @1.50.

Programma WK Darts zaterdag

28 december 2020

Middag 13:30 – 17:30
Steve Beaton – Darius Labanauskas
Kim Huybrechts – Luke Humphries
Adrian Lewis – Dimitri van den Bergh

Avond 20:00 – 00:00
Peter Wright – Jeffrey de Zwaan
Glen Durrant – Chris Dobey
Gerwyn Price – Simon Whitlock

Back To Top