Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

WK Darts: Michael van Gerwen tegen Darius Labanauskas

WK Darts 2018: Michael van Gerwen gaat door barrières heen

Zondag wordt het veld op het wereldkampioenschap darts 2020 door tweeën gedeeld: van de acht man blijven er vier over. Michael van Gerwen moet op weg naar de halve finale afrekenen met Darius Labanauskas. Die partij begint om 20:00 uur.

Zaterdagavond bleef Jeffrey de Zwaan steken in de vierde ronde. Tegen oud-finalist Peter Wright kwam hij nog terug van een 3-0 achterstand in sets en in de zeven en laatste set kwam er een tie-break aan te pas. Op 4-3 in legs voor Wright kwam De Zwaan met net even te veel zwakke beurten (45 en 48), waardoor de Schot mocht aanleggen voor de partij: 4-3 in sets.

Michael van Gerwen vs Darius Labanauskas

Bij de laatste acht van dit WK bevinden zich spelers uit zes landen. Darts is echt een internationale sport geworden, waar het eerst decennia werd beheerst door Engelsmannen, andere Britten en sinds de jaren 90 een handjevol Nederlanders. Labanauskas is de eerste Litouwse speler die zo ver komt op het WK.

Dat Mighty Mike bij de laatste acht zit is inmiddels een WK-traditie. Dat is hem nu voor de zevende keer in de laatste acht edities gelukt. Sinds hij in de eerste ronde een setje afstond aan Jelle Klaasen won hij liefst elf sets op rij. Het is verleidelijk te denken dat het tegen Labanauskas 5-0 in sets wordt, maar de Litouwer staat niet zomaar per toeval in de kwartfinale. Hij versloeg drie man uit de top 25 en zijn finishpercentage is na Wright het hoogste van het toernooi.

De 43-jarige ‘Lucky D’ speelt voor het eerst tegen Mighty Mike en da’s natuurlijk geen voordeel. Net zoals tennissers verblind kunnen raken als ze tegenover pakweg Roger Federer staan, zal Laba zich af moeten sluiten voor de presentie van de man die het darten al een jaar of vijf domineert. In 2019 speelde hij voor het eerst op het PDC-circuit, dus hij blijkt wel een snelle leerling.

Wedden op darts

Michael van Gerwen staat op @1.05 en Darius Labanauskas op @11.00. We verwachten dat de Brabander met minstens vier sets verschil wint (5-1 of 5-0) op @1.50.

Middag 13:30 – 17:30
Nathan Aspinall vs Dimitri van den Bergh
Luke Humphries vs Peter Wright

Avond 20:00 – 00:00
Michael van Gerwen vs Darius Labanauskas
Gerwyn Price vs Glen Durrant

Back To Top