Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Halve finale WK Darts 2020: Michael van Gerwen – Nathan Aspinall

Halve finale WK Darts 2020: Michael van Gerwen - Nathan Aspinall

Het WK Darts 2020 is vandaag aanbeland bij de halve finales. Eerst komen Gerwyn Price en Peter Wright op het podium, daarna strijden Michael van Gerwen en Nathan Aspinall om een finaleticket.

Michael van Gerwen WK Darts 2020

Titelhouder Van Gerwen, die op Nieuwsjaarsdag zijn vierde eindzege hoopt te grijpen, was zondagavond tegen Darius Labanauskas zeker niet op zijn allersterkst. De Brabander won met 5-2, maar zijn Litouwse tegenstander miste kansen om op 0-2 in sets te komen en om tot 4-3 terug te komen. Michael van Gerwen klaagde na afloop (zoals wel vaker) over concentratieverlies omdat hij de opponent te sloompjes en ongeïnspireerd vond overkomen.

Enfin, Mighty Mike kwam toch nog tot een gemiddelde van 99 en een finishpercentage van 45 procent. Het zegt veel over de potentie van MvG dat hij zelfs in een rommelig potje toch zulke prima cijfers neerzet. Er was zelfs een moment dat ‘Lucky D’ probeerde een 9-darter te scoren en nog op 141 stond en dat Van Gerwen, die enorm ver achterstond, voor de grap ook probeerde 141 te gooien. “Ik wilde hem laten zien hoe het moet”, gaf hij toe.

Halve finale WK Darts Michael van Gerwen – Nathan Aspinall

Net als vorig jaar heeft ‘The Asp’ de laatste vier bereikt. Was dat toen een verrassing, inmiddels is de Engelsman een topper met een major achter zijn naam: het UK Open 2019. Van de legs die hij op dit World Darts Championship tot nu toe won raffelde hij er 16 procent af binnen vier beurten; Van Gerwen deed dat bij een kwart van zijn gewonnen legs. The Asp toont dat het qua scorend vermogen wel snor zit. In de helft van zijn legs staat hij na 12 pijlen op 40 of minder, Mighty Mike lukt dat net niet (48 procent).

Mighty Mike – The Asp onderling

De onderlinge stand is 2-2, al waren dat potjes op niet zo belangrijke darttoernooien, die daardoor ook kort duurden. Dit wordt welbeschouwd de eerste echte clash tussen deze twee en beide heren weten dat het tijd is om het gaspedaal in te drukken. Aspinall had tegen Dimitri van den Bergh een gemiddelde van 95 en uitgooipercentage van 36 procent; dat zal nu vermoedelijk niet genoeg zijn.


Wedden op darten | Michael van Gerwen staat bij de bookmakers op 1.17 en Nathan Aspinall op 5.20. Het is een race naar 6 sets en we tippen dat er minstens 9 sets gespeeld worden @1.80.

Programma WK Darts halve finales

maandag 30 december 20:00 – 23:00
Gerwyn Price v Peter Wright
Michael van Gerwen v Nathan Aspinall

Back To Top