Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Finale WK Darts: Michael van Gerwen – Peter Wright op Nieuwjaarsdag

Finale WK Darts: Michael van Gerwen - Peter Wright op Nieuwjaarsdag

Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de finale van het wereldkampioenschap darts in Londen. In de halve finale was hij te sterk voor Nathan Aspinall. Van Gerwens tegenstander in de finale is Peter Wright die in de halve finale sterkere zenuwen had dan Gerwyn Price.

Michael van Gerwen naar WK Darts finale met 6-3

Van Gerwen stond niet op zijn allersterkst te spelen, maar dat gold ook voor zijn tegenstander, de 28-jarige Nathan Aspinall, de huidige nummer 12 van de PDC-ranking. De overwinning ging niet van een leien dakje. In de eerste sets ging het gelijk op en pakten ze elkaars sets. Pas in de zesde set kon Van Gerwen met de darts mee winnen en kwam hij 4-2 voor te staan op Aspinall. Die bleef echter weerstand bieden maar Van Gerwen kon de achtste set tegen de worp in winnen en daarmee brak hij het verzet van de Engelsman. Van Gerwen won met 6-3.

Peter Wright naar finale ten koste van Gerwyn Price

De andere halve finale werd gespeeld door de straatvechters Peter Wright en Gerwyn Price. The Iceman had met veel bravoure verkondigd dat hij Snakebite wel even zou whitewashen, maar dat liep toch echt wel iets anders. De Schot leverde precisiewerk en won de eerste set. De spierbundel uit Wales leek vervolgens nog even de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar al snel stond het weer 3-3.

Zonder handen schudden

Wright pakte de twee volgende sets en nam daarmee een voorsprong die de voormalige rugbyspeler niet meer kon goedmaken, zelfs niet toen het in de negende set 2-2 in legs stond en de kans had om als eerste uit te gooien. Ook de laatste set ging naar Wright. Price was zeer teleurgesteld en liep zonder Wright de hand te schudden het podium af.

WK Darts finale Michael van Gerwen – Peter Wright

Op Nieuwjaarsdag heeft Van Gerwen de kans om zijn vierde wereldtitel te winnen. Dat zijn vorm niet 100% was in de kwartfinale en de halve finale, is geen probleem voor hem. Van Gerwens antwoord daarop was dat hij het afgelopen jaar vaak tegenover Wright stond in een finale en ze allemaal won.

Inderdaad won Van Gerwen zeven van zijn laatste acht duels tegen de Schot. Maar Wright heeft in Ally Pally steeds laten zien dat zijn concentratie hoog is, hij zeer consistent heeft staan spelen en pijl voor pijl met precisie in het bord wist te krijgen – iets dat bij Van Gerwen met name bij zijn dubbels niet altijd even makkelijk lukte. Toch vertrouwt Michael erop dat hij in de finale de scherpte kan vinden om Wright opnieuw te verslaan.

“Het is vooral een kwestie van rustig blijven. De wedstrijd duurt lang, dus op een gegeven komt er moment dat je kunt toeslaan”, zei Van Gerwen. Dat hij al zo vaak tegen Wright heeft gespeeld in finales, werkt in zijn voordeel want daardoor hij kent Snakebite door een door en weet hij precies waarop hij kan rekenen. Voor Peter Wright is het de tweede keer in zijn leven dat hij de finale van het WK Darts speelt. De eerste keer was in 2014 toen Van Gerwen eveneens zijn tegenstander was. Wright verloor toen met 7-4.

Winnaar WK Darts volgens bookmakers

Wedden op darten | Van Gerwen is en blijft de favoriet voor de titel, ondanks zijn mindere optredens in zijn laatste twee wedstrijden. Bookmakers noteren 1.37 voor de nummer één van de wereld en 3.10 voor Wright. Voor een ‘King of the Oche’-weddenschap (wedstrijdwinnaar, hoogste checkout, meeste180’s) zijn de odds 5.00 voor Michael en 8.50 voor Peter. Een correcte score van 7-5 in het voordeel van Van Gerwen noteert 7.00.

Back To Top