Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Peter Wright winnaar WK Darts 2020, Michael van Gerwen tweede

Peter Wright darts

Wat een verrassing! Peter Wright is de winnaar van het WK Darts 2020 nadat hij de grote favoriet Michael van Gerwen versloeg. Snakebite is meestal niet zo succesvol in finales. Ditmaal was hij vlijmscherp en superkoel. De Schot won met 7-3 in sets.

Peter Wright wereldkampioen darts 2020

Het is niet zo dat Mighty Mike, die op drie WK-titels blijft staan, knudde stond te gooien. Zijn gemiddelde kwam uit op 102,88, wat over zo’n lange partij gewoonweg prima is. Peter Wright sloot ietsjes lager af, op 102,79. Maar Snakebite maakte het verschil met zijn checkouts. Dat lukte bij hem bij 53 procent van de kansen en bij Van Gerwen 40 procent. Al met al pakte Wright 24 legs, tegenover 18 voor Van Gerwen.

Het scoreverloop maakte al meteen duidelijk dat er iets in de lucht hing. Peter Wright kwam 2-0 in sets voor te staan, daarna kwam MvG terug tot 2-2. Vervolgens miste de titelhouder diverse legdarts om 3-2 in sets voor te komen. Wright liep uit naar 4-2. Het werd steeds meer ploeteren voor Van Gerwen, die op de belangrijke momenten geen triple produceerde of te veel dubbels miste. Snakebite liep uit naar 6-3.

Michael van Gerwen geknakt op WK Darts

In wat de slotset bleek te zijn was het echt nog niet gedaan met de strijdlust van Michale van Gerwen. Hij was zelfs op weg naar een negendarter, maar miste het beslissende pijltje op D12. Via een tiendarter kwam hij op 1-1 in legs. Maar in de leg daarna, die hij zelf begon, knakte hij wel. Met beurten als 59 en 42 ga je het natuurlijk niet redden in een WK Darts finale. Wright brak in 14 pijltjes en maakte het daarna in 15 pijltjes af: 7-3 in sets.

Peter Wright in WK Darts finale fenomenaal

Van Gerwen wist precies waar het aan lag in Ally Pally: “Alle dubbels die ik miste gooide hij uit. Zijn finishes waren fenomenaal en ik kan het alleen mezelf kwalijk nemen.” Wright is nu voor het eerst wereldkampioen darts. Sinds hij zes jaar geleden de finale verloor (van Mighty Mike) draait hij stabiel mee in de wereldtop. Wel verloor hij dus al zeven major-finales. Maar dat is nu allemaal verleden tijd. Voortaan wordt Snakebite aangekondigd als ‘the champion of the woooooooorld’!

Back To Top