Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

BDO WK Darts vandaag: Aileen de Graaf, Kleermaker en Olde Kalter

BDO WK Darts vandaag: Aileen de Graaf, Kleermaker en Olde Kalter

Vandaag, donderdag 9 januari, worden er op het BDO WK Darts zeven partijen gespeeld. De mannen werken nog de derde ronde af, de vrouwen zijn aanbeland bij de kwartfinales. En er zijn drie Nederlanders te bewonderen in de Indigo-zaal van de O2 in Londen!

Aileen de Graaf sluit de middagsessie af tegen Beau Greaves. Dennie Olde Kalter is ‘s avonds te zien tegen Mario Vandenbogaerde, een lekkere Nederland-België clash dus. En de avond wordt besloten met Martijn Kleermaker tegen Paul Hogan. Alles is te zien op Eurosport.

Harms en Veenstra uitgeschakeld op BDO WK Darts

Helaas lukte het Richard Veenstra woensdagavond niet om zich bij de laatste acht van het WK te scharen. Flyers verloor van David Evans met 4-2. Evans had in de eerste twee sets een niveau dat Veenstra niet bij kon benen. Met een gemiddelde van 101 eiste de Engelsman die sets op. Veenstra kwam nog terug van 3-0 tot 3-2, maar het mocht niet baten. Ook Wesley Harms zien we niet meer terug. Sparky verloor met 2-4 van Scott Waites.

Dennie Olde Kalter – Mario Vandenbogaerde

Veel nieuwe namen dit jaar op het BDO WK, zoals Mario Vandenbogaerde. Hij doet pas sinds 2019 mee aan de grote toernooien van de BDO en stond in oktober vorig jaar in de halve finale van de BDO World Masters. Olde Kalter is net zo groen, zo niet nog onervarener dan de Belg. De grootste ‘pay day’ uit zijn nog jonge carrière was bij de British Classic, waar hij won en 3.000 Pond opstreek. Met twee van zulke nieuwkomers tegenover elkaar, en dus met weinig data beschikbaar, is het onmogelijk om de krachtsverhoudingen in te schatten.

Martijn Kleermaker verlangt naar Lakeside

Ja, ook Martijn Kleermaker debuteert op dit WK. En hij had zijn debuut liever beleefd op Lakeside, de iconische feestzaal waar de BDO zijn belangrijkste toernooi de afgelopen decennia hield. “Die zaal waar we nu spelen is op zich mooi, maar ademt in niets darts. Lakeside Country Club wás darts”, zegt Kleermaker. Hij wil binnenkort meedoen aan de kwalificatieschool van de PDC. Dan mag hij tegen Hogan bewijzen dat hij het vereiste niveau in zich heeft!

De 56-jarige Engelsman is wel een ervaren rot en was al tweemaal kwartfinalist op het BDO WK Darts. De eerste keer in 1995, de periode toen Barney omhoog klom bij de BDO!


Wedden op darten | Dennie Olde Kalter staat bij de bookmakers voor de winst genoteerd op 3.00 en Mario Vandenbogaerde op 1.40. Zoals we hierboven schreven zien we geen reden om iemand als zware favoriet aan te wijzen, dus die 3.00 op Olde Kalter is aantrekkelijk. Paul Hogan noteert 1.80 voor de winst en Martijn Kleermaker @2.00.

BDO WK Darts vandaag

Donderdag 9 januari 2020

Middag 14:00-18:00
Corrine Hammond v Laura Turner (Women’s QF)
Jim Williams v Ryan Hogarth (RD2)
Aileen de Graaf v Beau Greaves (Women’s QF)

Avond 20:00-00:00
Lisa Ashton v Lorraine Winstanley (Women’s QF)
Dennie Olde Kalter v Mario Vandenbogaerde (RD2)
Mikuru Suzuki v Anastasia Dobromyslova (Women’s QF)
Martijn Kleermaker v Paul Hogan (RD2)

Volledig programma: speelschema en uitslagen BDO WK Darts 2020

Back To Top