Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

World Cup of Darts 2020: Nederland opent tegen Brazilië

Dutch Darts Masters: Michael van Gerwen is erbij in Amsterdam!

Van vrijdag tot en met zondag wordt in de Salzburgarena (Oostenrijk) de World Cup of Darts gehouden. Het Nederlandse team bestaat uit Michael van Gerwen en Danny Noppert en zij moeten in de openingsronde afrekenen met de Brazilianen Diogo Portela en Bruno Rangel.

Opzet World Cup of Darts

De World Cup of Darts is een uniek toernooi op de PDC dartskalender. Normaal is darts immers een individuele sport, maar nu wordt in teamverband gespeeld. Er zijn zelfs dubbelpartijen, waarin de darters van een land om en om gooien. In de eerste ronde wordt er een dubbelpartij (best of 9 legs) gespeeld, in de rondes daarna worden twee individuele matches (best of 7 legs) afgewerkt. Is de stand 1-1, dan volgt een koppelwedstrijd (best of 7 legs). De World Cup of Darts finale gaat over twee individuele en een koppelwedstrijd; is de stand dan niet 3-0 maar 2-1, dan komen er nog maximaal twee individuele partijen.

Titelverdediger Schotland zonder Peter Wright

Schotland is de titelverdediger en normaliter zou dat land gelijk ook de topfavoriet zijn in 2020, want wereldkampioen Peter Wright is samen met Welshman Gerwyn Price de beste darter van dit jaar tot nu toe. Maar Schotland komt met een b-team naar de World Cup of Darts: John Henderson en Robert Thornton. Wat zijn dan wel teams met twee toppers? Wales heeft naast Price subtopper Jonny Clayton, Engeland stuurt Michael Smith en Rob Cross naar Salzburg, België vaardigt Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts af, Duitsland oogt gevaarlijk met Max Hopp en Gabriel Clemens.

Team NL met Michael van Gerwen en Danny Noppert

Viervoudig winnaar van de World Cup of Darts Nederland is wel favoriet, maar het team oogt toch wat wankel. Michael van Gerwen is in 2020 nog niet de Mighty Mike van de vorige jaren. Wel erg vaak moet hij hoofdschuddend en mokkend scores van 41 en 45 uit het bord plukken, ook zijn de koelbloedigheid en trefzekerheid bij het vinden van beslissende dubbels verdwenen. Telkens als de oud-wereldkampioen op de weg terug lijkt, komt er ontmoedigend zwak optreden.

Dus dan moet Noppert de kar maar trekken? Dat lijkt te hoog gegrepen voor de Fries, die in de afgelopen 12 maanden 68 procent van zijn partijen won. Om dat in perspectief te zetten, 79 PDC-spelers deden het in die periode beter.

Voorspellingen en programma World Cup Darts

Wedden op darten | Nederland staat op 3.50 voor de winst, Wales ook op 3.50, Engeland op 5.00 en België noteert 11.00.

Programma

Vrijdag 6 november
Middagsessie vanaf 13.00 uur
8x eerste ronde

Avondsessie vanaf 19.00 uur
8x eerste ronde

Zaterdag 7 november
Middagsessie vanaf 13.00 uur
4x tweede ronde

Avondsessie vanaf 19.00 uur
4x tweede ronde

Zondag 8 november
Middagsessie vanaf 13.00 uur
Kwartfinales

Avondsessie vanaf 19.00 uur
Halve finales en finale

Loting

(1) Engeland v Filipijnen
Litouwen v Gibraltar
(8) Oostenrijk v Verenigde Staten
Singapore v Hongarije
(4) Noord-Ierland v Canada
Nieuw-Zeeland v Denemarken
(5) België v Tsjechië
Hong Kong v China
(2) Wales v Rusland
Japan v Schotland
(7) Ierland v Australië
Polen v Zuid-Afrika
(3) Nederland v Brazilië
Italië v Spanje
(6) Duitsland v Finland
Zweden v Griekenland

Back To Top