Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

EK Darts 2020 start met Joe Cullen als top seed en MvG als favoriet

Super Series 4: Nederlanders en Belgen op Players Championship 13-16

EK Darts 2020 | De König Pilsener Arena in het Oberhausen is dit weekend het podium waar de top van het Europese darts strijdt om de Europese titel tijdens de Unibet European Championship. 32 spelers hebben zich geplaatst waaronder vijf Nederlanders en een Belg.

Joe Cullen eerste geplaatst EK Darts 2020

Anders dan andere jaren is Michael van Gerwen niet de ‘top seed’ tijdens het EK dat van 29 oktober t/m 1 november wordt gespeeld. Op grond van de resultaten tijdens de European Tour kwam Joe Cullen als beste speler uit de bus en dus is hij als eerste geplaatst. Van Gerwen moet het doen met slechts ‘als vijfde geplaatst’. Van Gerwen won de titel vier maal op rij, van 2014 t/m 2017. De afgelopen twee jaar wonnen James Wade (2018) en Rob Cross (2019) en werd Van Gerwen zelfs al voor de EK Darts finale uitgeschakeld.

Dat overkwam Mighty Mike wel vaker de afgelopen maanden. Afgelopen weekend haalde hij de finale van de International Darts Open dat in het Duitse Riesa werd gespeeld, waar Joe Cullen won. Daarmee kwam Cullen als beste in de uiteindelijke 2020 European Tour Order of Merit uit de bus en nu mag hij als ‘top seed’ aan het EK beginnen.

Zes Nederlanders op EK Darts en één Belg

Behalve Michael van Gerwen doen debutant Martijn Kleermaker, en de inmiddels wat meer gevestigde namen als Jeffrey de Zwaan, Danny Noppert, Maik Kuivenhoven en Dirk van Duijvenbode mee. Kim Huybrechts is de enige Belg die zich wist te plaatsen. Hij haalde de 32ste plaats op de ranglijst en daarmee stelde hij zijn EK Darts-deelname op het nippertje zeker. Kleermaker, die voor het eerste op het EK staat, mag meteen van start tegen titelverdediger Rob Cross en kan daarmee een sensatie veroorzaken.

Voor die winst op Cross noteert Kleermaker 3.00 bij de bookmakers. Cross heeft odds van 1.40 staan. Voor de ‘King of the Oche’ weddenschap (wedstrijdwinnaar, hoogste checkout en de meeste 180’s) noteert Kleermaker zelfs 9.00.

Favorieten bookmakers

Titelverdediger Cross beleeft niet zijn beste jaar en heeft zich als dertiende geplaatst voor het European Championship. Kleermaker kwam met stip binnen op de 20ste plaats in de lijst met qualifiers. Van Gerwen is ondanks zijn mindere prestaties topfavoriet bij de bookies voor de titel. Ben je geïnteresseerd in wedden op darten: MvG noteert 4.00 tegen de 5.50 voor Gerwyn Price en 6.00 voor Peter Wright. Top seed Cullen noteert 11.00 voor een finaleplaats.

Speelschema European Championship Darts 2020

29 oktober – 1 november, König Pilsener Arena, Oberhausen

16x Eerste ronde
Jamie Hughes v Dave Chisnall
Krzysztof Ratajski v Steve West
Mervyn King v Ian White
Jose de Sousa v Jeffrey de Zwaan
James Wade v Steve Lennon
Devon Petersen v Andy Hamilton
Michael Smith v Ross Smith
Danny Noppert v Dirk van Duijvenbode
Nathan Aspinall v Maik Kuivenhoven
Joe Cullen v William O’Connor
Rob Cross v Martijn Kleermaker
Jonny Clayton v Max Hopp
Michael van Gerwen v Darius Labanauskas
Gerwyn Price v Kim Huybrechts
Peter Wright v Gabriel Clemens
Mensur Suljovic v Daryl Gurney

Vrijdag 30 oktober
Middagsessie (13.00 uur CET)
4x tweede ronde

Avondsessie (2000 CET)
4x tweede ronde

Zaterdag 31 oktober (2000 CET)
Kwartfinales

Zondag 1 november (2000 CET)
Halve finale en finale

Het schema voor de tweede ronde wordt bevestigd aan het einde van de wedstrijd van de vorige dag.

Prijzengeld EK Darts

Winnaar – £ 120.000
Tweede plaats – £ 60.000
Halve finalisten – £ 32.000
Kwartfinalisten – £ 20.000
Laatste 16 – £ 10.000
Laatste 32 – £ 6.000
Totaal – £ 500.000

Back To Top