Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Gerwyn Price voor 3e Grand Slam of Darts zege op rij

Premier League Darts 4 clash Gerwyn Price - Peter Wright

Komende week, op 16 november, begint de Grand Slam of Darts. Met een prijzenpot van £550,000 is het een van de belangrijkste darttoernooien van het jaar. Er doen 32 darters mee die zich via het winnen van andere evenementen hebben geplaatst. Ook doen er twee darters van de BDO mee en dit jaar voor het eerst ook vrouwen.

Grand Slam of Darts 2020

Gerwyn Price is titelverdediger. Hij won het toernooi de afgelopen twee jaar op rij en doelt dit jaar op de hattrick. Daarmee zou hij op gelijke voet komen met Michael van Gerwen die het toernooi ook drie keer won.

Loting GSOD

Aanstaande zaterdag 14 november is de loting voor de Grand Slam of Darts. De deelnemerslijst is inmiddels bijna helemaal bekend en de laatste namen zullen na de uitslag van de Winter Series worden toegevoegd. Dirk van Duijvenbode en Michael van Gerwen zijn de enige Nederlanders die tot nu toe een plek hebben veroverd. Gary Anderson, Peter Wright, Glen Durrant, Nathan Aspinall, James Wade, Michael Smith, Rob Cross bevinden zich onder de namen die zich al automatisch plaatsten via hun prestaties op diverse darttoernooien.

Gekwalificeerden Grand Slam Darts

Jonny Clayton, Devon Petersen en Jose de Sousa waren de laatste toevoegingen afgelopen weekend via de World Cup of Darts. Behalve de spelers die zich automatisch hebben geplaatst voor het toernooi, lukte het Dave Chisnall, Krzysztof Ratajski, Simon Whitlock, Ricky Evans, Justin Pipe, Gabriel Clemens, Ryan Joyce en Adam Hunt om zich via de qualifiers een plek te veroveren op de Grand Slam of Darts. Voor Joyce en Hunt is het de eerste keer dat ze deelnemen. De BDO-spelers die een startbewijs krijgen zijn Wayne Warren en de winnares van de wereldtitel bij de vrouwen Mikuru Suzuki. Via de PDC speelt ook Lisa Ashton mee.

Beste van de Winter Series

Eén plaats is nog te vergeven en die is voor de best geplaatste speler van de Winter Series Order of Merit die de komende dagen bekend zal worden. Andere winnaars tijdens de Winter Series maken nog kans om op de reservelijst te komen, waarop ook de namen van Ian White en Ryan Searle te vinden zijn.

De Grand Slam of Darts wordt dit jaar van 16 t/m 24 november gespeeld in de Ricoh Arena in het Engelse Coventry. Er kan geen publiek bij aanwezig zijn vanwege COVID, maar de PDC heeft materiaal online gezet dat je kunt downloaden en heeft gevraagd om video’s in te sturen om favorieten aan te moedigen. Dat zal op grote schermen te zien zijn.

Gerwyn Price favoriet Grand Slam of Darts

Niet Michael van Gerwen maar Gerwyn Price is topfavoriet bij de bookmakers. Dat is zelfs in de afgelopen maanden waarin Michael ondermaats presteerde, toch eigenlijk niet voorgekomen. Price heeft het toernooi de afgelopen twee jaar natuurlijk wel gewonnen en is, op de keper beschouwd, de beste speler van dit moment. Maar dit is een raar jaar met een pandemie die alles op zijn kop zet en waarin niets is zoals anders en er zijn dit jaar meer verschillende winnaars van toernooien dan in alle eerdere jaren.

Price noteert een royale 4.33 voor de winst. Peter Wright noteert odds van 5.00, net als Van Gerwen. New Kid on the Block Devon Peterson heeft odds van 15.00 staan en voor Dirk van Duijvenbode noteren de bookmakers 67.00. James Wade, die 34.00 noteert, is een speler die het eigenlijk verrassend goed doet zonder publiek.

Back To Top