Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Grand Slam of Darts achtste finales: Michael van Gerwen – Gary Anderson

Grand Slam of Darts achtste finales: Michael van Gerwen - Gary Anderson

Michael van Gerwen is de enige Nederlander die door is naar de volgende ronde van de Grand Slam of Darts nadat gisterenavond de laatste groepswedstrijden zijn gespeeld. Mighty Mike won zijn partij tegen Joe Cullen met 5-3 en speelt zaterdag in de achtste finales tegen Gary Anderson.

Grand Slam of Darts achtste finales

Dirk van Duijvenbode kon niet schitteren tegen Ian White die hem met 5-1 naar huis stuurde. Ook beide vrouwen die deelnemen aan het toernooi, Lisa Ashton en de BDO wereldkampioene bij de vrouwen, Mikuru Suzuki hebben de groepsfase van de Grand Slam of Darts niet overleeft. Ashton moest met 5-1 haar meerdere erkennen in de sterk spelende Portugees Jose De Sousa en Suzuki ging met 5-0 ten onder tegen Jonny Clayton. Ook de Pool Krzysztof Ratajski en de Duitser Gabriel Clemens zagen hun toernooi ten einde komen na verlies van hun laatste groepswedstrijd.

Devon Petersen verslaat Peter Wright

De Zuid-Afrikaan Devon Petersen zorgde ervoor dat Peter Wright na een 5-2 nederlaag zijn koffers mocht pakken. Hij speelt zaterdag tegen Damon Heta. Michael Smith speelt dan tegen Rob Cross, titelverdediger Gerwyn Price neemt het op tegen Nathan Aspinall en natuurlijk kijken we uit naar de match Van Gerwen – Gary Anderson om te zien of Mighty Mike zijn goede vorm kan vasthouden op weg naar het World Darts Championship Darts.

Grand Slam of Darts vandaag

Vanavond staan de eerste vier wedstrijden van de overgebleven laatste 16 op het speelschema Grand Slam of Darts. Dimitri Van den Bergh hoopt de kwartfinales te halen via een overwinning op Jonny Clayton. Simon Whitlock speelt tegen Adam Hunt. Dave Chisnall krijgt te maken met de gevreesde Portugees Jose De Sousa en James Wade neemt het op tegen Ian White.

Dave Chisnall – Jose de Sousa

Dave Chisnall en Jose De Sousa treffen elkaar voor het eerst op een groot toernooi. En zulke wedstrijden hebben altijd een verrassingselement. De Sousa is sowieso een verrassende speler die dit jaar zijn plek heeft opgeëist in de top van de PDC.

James Wade – Ian White

James Wade versus Ian White wordt ook een boeiende wedstrijd, alleen al omdat beide mannen op dit moment een sterke periode doormaken. Terugkijkend liggen de kansen goed voor Wade. Van de 23 keer dat de mannen elkaar eerder tegenkwamen op de grote darttoernooien, was hij vijftien keer de baas over White die slechts acht overwinningen op zijn tegenstander boekte. Dit jaar kwamen ze elkaar drie keer eerder tegen waarbij twee overwinningen naar James Wade gingen. Dat percentage bleef dus ook in dit publieksloze jaar rond de 66% liggen.

Derde Grand Slam Darts titel Gerwyn Price?

James Wade is dan ook favoriet voor de winst vanavond met odds van 1.64, tegenover 2.25 voor White. De Sousa noteert 1.73 voor een zege op Chisnall (2.10). Michael van Gerwen heeft odds van 1.30 staan voor winst op Anderson (3.50) op zaterdag.

Gerwyn Price noteert 1.48 tegenover Aspinall 2.85. Price is inmiddels niet meer de topfavoriet bij de bookmakers voor zijn derde titel; hij noteert 3.75 terwijl van Gerwen 3.50 heeft staan. Black horse James Wade noteert 17.00 voor de titel.

Back To Top