Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Jose De Sousa – James Wade in Grand Slam of Darts finale

Jose De Sousa - James Wade in Grand Slam of Darts finale

Wie had een Grand Slam of Darts finale tussen James Wade en José de Sousa kunnen voorspellen? Niemand! Maar vanavond gebeurt het dus. In de finale van de Grand Slam 2020 speelt de man die niemand meer had verwacht tegen de man die niemand had zien aankomen.

Grand Slam of Darts finale Jose De Sousa – James Wade

Jose de Sousa is de revelatie van dit atypische dartsjaar. De Portugees speelt pas sinds het afgelopen jaar mee op het hoogste niveau nadat hij een tourcard won en inmiddels is hij opgeklommen tot de nummer 34 op de PDC Darts Order of Merit. De 46-jarige Portugees die zijn thuisbasis in het Spaanse Tarragona heeft, won in zijn eerste jaar twee Players Championship events en schreef ook de European Darts Grand Prix op zijn naam. Gisteren versloeg hij Simon Whitlock met 16-12 in de halve finale van de Grand Slam of Darts.

Portugees dolgelukkig

“Dit gevoel kan ik niet beschrijven – mijn beste moment in darts,” zei De Sousa. “Het is een droom die uitkomt en ik heb het gevoel dat mijn hart gaat exploderen – het is geweldig. Ik had dit niet verwacht, maar ik heb in elke leg gevochten, vandaag gingen mijn dubbels erin en ik verdien dit. Het is geweldig en het betekent veel.”

Eerste major darts titel voor De Sousa?

De Sousa staat nu dus in zijn eerste grote TV-finale. En speelt tegen James Wade. Zijn eerste finale überhaupt binnen het PDC-Tourcircuit was de finale op het Players Championship 18 van vorig jaar, waarin hij met met 8-5 van James Wade verloor. Vanavond dus een replay van deze wedstrijd met de vraag of De Sousa dit keer de kansen kan keren om zijn eerste ‘major’ te winnen.

Derde Grand of Slam finale James Wade

James Wade staat voor de derde keer in zijn leven in de finale van de Grand Slam of Darts. Eerder lukte hem dat in 2010 en 2016 – en beide keren verloor hij. Vanavond krijgt hij de kans om dat recht te zetten.

Wade is momenteel de nummer acht van de PDC en beleefde zijn sterkste periode zo’n tien jaar geleden. Toch is hij niet weg te denken van grote darttoernooien ook al won hij de laatste jaren slechts enkele titels, waaronder de World Series Finals, European Darts Matchplay en een Players Championship-titel. Wade is een grillige speler die sterke en minder sterke momenten kent – en momenteel piekt hij als vanouds.

The Machine zet turbo aan tegen Van den Bergh

Dat was goed te merken in zijn wedstrijd tegen Dimitri van den Bergh van gisterenavond. De Belg ging vanaf de start tot laat in de wedstrijd aan de leiding, opende de wedstrijd en kwam meteen al op 5-1 voorsprong en speelde briljant. James Wade kon terugkomen tot 10-9 maar kwam niet op voorsprong. Van den Bergh liep opnieuw uit naar 13-9 en toen zette The Machine de turbo aan en kwam terug naar 14-14. De Belg miste zijn matchdarts en Wade staat na een eindscore van 15-16 in de finale.

Ook Wade zeer tevreden met prestaties

“Ik ben ongelooflijk blij. Ik bruis – zo voelde ik me jaren geleden en ik heb dit al lang niet meer zo gevoeld,” zei Wade na afloop. “Het is me lang niet overkomen, maar op dit moment kan ik het pushen en ben echt blij dat ik win. Het betekent veel voor me,” aldus The Machine. “Ik was aan het verliezen en toen opeens niet meer”.

Voorspellingen bookmakers Grand Slam Darts

We hadden James Wade al als Dark Horse naar voren geschoven toen de bookmakers nog odds van 17.00 gaven voor zijn winstkansen. Inmiddels is The Machine favoriet om vanavond zijn eerste grote major in jaren te winnen. Wat betreft het wedden op darten zijn de odds op winst Wade inmiddels bijgesteld naar 1.80 terwijl De Sousa 2.00 noteert voor zijn eerste major ooit.

Voor de ‘King of the Oche’-weddenschap (winnaar, hoogste checkout en meeste 180’s) noteert Wade 12.00. Een 170-checkout in de wedstrijd door De Sousa noteert 13.00 en een correcte score van 12-16 in het voordeel van Wade noteert 11.50.

Back To Top