Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

WK Darts begint op 15 december met mogelijk toeschouwers

WK Darts begint 15 december met toeschouwers

Van de week heeft de PDC de datum dat het WK Darts start bekendgemaakt. Het WK begint op dinsdag 15 december 2020 en de finale zal gespeeld worden op zondag 3 januari 2021. Tot en met de kerstdagen worden de eerste en tweede ronde wedstrijden afgewerkt. Vanaf zondag 27 december gaat het World Darts Championship verder met de derde rondes. Op 1, 2 en 3 januari 2021 worden de kwartfinales, halve finales en finale afgewerkt.

Klik je op de button hieronder dan kom je in het speelschema. De precieze tijden van de middag- en avondsessies moeten nog worden bevestigd. De loting voor het WK Darts wordt op donderdag 3 december verricht.

SPEELSCHEMA WK DARTS 2021

WK Darts 2021 start 15 december met publiek

Door het coronavirus is het afgelopen jaar op een zijn zachtst gezegd weinig soepeltjes verlopen. Engeland ging in november voor de tweede keer op slot en de lockdown duurt tot ten minste 2 december. Maar er gloort een sprankje hoop aan de horizon want eerder deze week werd bekend dat vanaf 2 december in sommige delen van Engeland tot 4.000 toeschouwers bij sportevenementen aanwezig mogen zijn.

De PDC is momenteel druk in gesprek met Alexandra Palace en andere betrokkenen om de organisatie van een WK Darts met publiek rond te krijgen. Het zou het eerste darts event sinds maart zijn met live publiek. Wordt vervolgd!

Deelnemers WK na Players Championship Finals bekend

Vrijdag 27 november gaan de Players Championship Finals van start. Aan het toernooi doen 64 deelnemers mee en het evenement wordt zonder publiek afgewerkt in de Ricoh Arena in Coventry. De finale is op zondag 29 november.

Top 32 na afloop PC Finals naar WK

Michael van Gerwen is de regerend kampioen en kan het toernooi voor de zesde keer winnen. Alle spelers die na afloop van de Players Championship Finals binnen de top 32 van de Order of Merit Darts vallen zijn direct geplaatst voor het WK Darts. De overige WK deelnemers komen uit de top 32 van de Pro Tour of Merit en andere internationale qualifiers.

speelschema players championship finals

De 32 direct geplaatste spelers hoeven niet in de eerste ronde uit te komen. Die ronde is gereserveerd voor de overige 64 deelnemers. Het WK bestaat uit 28 sessies verdeeld over 16 dagen. De eerste zes dagen staan er voornamelijk eerste ronde partijen op het programma maar ook wordt er op die dagen tijdens iedere sessie een tweede ronde partij afgewerkt.

Back To Top