Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

WK Darts: Barney uitgeschakeld – Michael Smith opent tegen Woodhouse

Eerste ronde WK Darts Raymond van Barneveld - Lourence Ilagan

Het is over en uit met de dartscarrière van Raymond van Barneveld. Zaterdagavond ging hij onderuit tegen Darin Young met 3-1. Zondag komen er op dag 3 van het wereldkampioenschap darts in Londen geen Nederlanders in actie. Wel zien we Michael Smith in actie, de verliezend finalist van het voorgaande WK Darts. Hij neemt het op tegen Luke Woodhouse.

Raymond van Barneveld uitgeschakeld op WK Darts

Raymond van Barneveld wilde nog een allerlaatste kunstje flikken. Al eind 2018 kondigde hij aan dat dit WK Darts zijn allerlaatste competitieve toernooi ooit zou worden. Het werd een ware worsteling om zich überhaupt voor ‘s werelds grootste dartsevenement te plaatsen. En nu hij eenmaal op het podium van het Ally Pally stond werd het een roemloze aftocht.

Geen gejuich voor Darin Young

Na een zeer stroef begin (1 uit 9 dubbels in de eerste set) begon het ergens op te lijken en Barney liet met een paar 180’s en een 13-darter zien dat hij het echt nog niet verleerd is. Op het moment suprême, bij 1-2 in sets en 2-2 in legs, miste hij echter drie pijlen op dubbel 18 en wist hij ook de dubbel 9 niet te raken. Young greep zijn kans en maakte een ietwat ongepast vreugdedansje – hij was verbolgen dat het publiek niet hem, maar Barney steunde.

WK Darts vandaag: Michael Smith – Luke Woodhouse

Exit Barney en ook exit Rob Cross. De kampioen van 2018 werd gevloerd door Kim Huybrechts. Weet Michael Smith zich wel over de eerste horde te gooien? De vice-wereldkampioen is altijd een gevaarlijke klant, maar absoluut geen veelwinnaar. Sterker nog, Bully Boy staat nog steeds op 0 majors en won in 2019 geen tv-toernooi. De eindstrijd van de World Matchplay was dit jaar zijn beste resultaat.

Debuut Woodhouse

Woodhouse debuteert bij het WK Darts en heeft nog weinig tv-ervaring. Dit jaar overleefde hij op het UK Open een paar rondjes en op de Players Championships Finals versloeg hij Daryl Gurney. In de eerste ronde op dit WK trakteerde hij veteraan Paul Lim op een whitewash. Plankenkoorts? Dat heeft de Engelsman dus kennelijk niet, ondanks zijn nog vrij lege cv.

Wedden op darten | Michael Smith staat bij bookmakers voor de winst op 1.20 genoteerd en Luke Woodhouse op 4.50. We achten Woodhouse in staat om een setje te pakken en voorspellen 3-1 voor Smith @3.10.

Programma WK Darts zondag 15 december

Middag 13:30 – 17:30
Kyle Anderson v Xiaochen Zong
Ross Smith v Ciaran Teehan
Brendan Dolan v Nitin Kumar
Ian White v Darius Labanauskas (Second Round)

Avond 20:00 – 00:00
Arron Monk v Jose Justicia
Andy Boulton v Danny Baggish
James Richardson v Mikuru Suzuki
Michael Smith v Luke Woodhouse (Second Round)

Back To Top