Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

WK Darts Raymond van Barneveld – Darin Young: Barney favoriet bookmakers

WK Darts dinsdag: Raymond van Barneveld en debuut Jimmy Hendriks

Vandaag op de tweede dag van het WK Darts te Londen zien we twee Nederlandse darters in actie. Jermaine Wattimena sluit de middagsessie af tegen Luke Humphries (2e ronde) en Raymond van Barneveld stapt laat op de avond het podium op voor zijn match tegen Darin Young.

WK Darts 2020: Klaasen en Nentjes uitgeschakeld

Op de openingsdag van het PDC WK Darts kregen we drie landgenoten voorgeschoteld en slechts eentje overleefde het strijdgewoel: titelhouder Michael van Gerwen. Hij moest aan de bak tegen Jelle Klaasen, die eerder die avond Kevin Burness opzij zette. Er zat een scherp emotioneel randje aan de partij, want Klaasen heeft in het verleden zich behoorlijk misdragen tegenover een familielid van Van Gerwens partner (Google zelf de details maar als je het echt wilt weten).

Mighty Mike kwam haperend uit de startblokken en regelmatig moest hij zijn pijltjes uit het bord trekken na scores als 41 en 44. Gaandeweg krikte hij zijn niveau op en hij pakte zes van de laatste zeven legs (3-1 in sets). Geert Nentjes redde het niet tegen de Belg Kim Huybrechts: 1-3.

Jermaine Wattimena – Luke Humphries wordt close partij

Wattimena heeft geen eenvoudige loting, want Luke Humphries stond vorig jaar nog in de kwartfinale. Cool Hand Luke moest gisteren al spelen, want hij behoort niet tot de 32 geplaatste darters, en versloeg Devon Petersen met 3-1 (check alle wedstrijden en uitslagen in het speelschema WK Darts). Eerder dit jaar dacht hij er nog aan het spel op te geven, omdat hij met paniekaanvallen kampte. Inmiddels is hij de jeugdwereldkampioen. Maar Wattimena is al heel 2019 Nederlands nummer twee en zal deze rising star met die vorm tegenstand kunnen bieden.

Raymond van Barneveld – Darin Young: erop of eronder

Van Barnevelds vorm lijkt de afgelopen maanden groeiende, zonder dat het tot opvallende resultaten leidde. De blik is al het hele jaar gericht op dit ene toernooi: zijn laatste ooit. Zijn droom is natuurlijk om afscheid te nemen met een tweede WK-titel bij de PDC, al is het net zo goed mogelijk dat hij er direct al uitvliegt. Instabiliteit is het sleutelwoord van de laatste jaren.

Barney kan Young hebben

Young is de hoogst gerangschikte speler van het Noord-Amerikaanse circuit en de veteraan gaat voor de tiende keer van start in Ally Pally. Verwacht van hem steady spel, een gemiddelde van 90 tot 95 en finishes binnen 15 tot 20 pijltjes. Een scherpe Barney heeft daar geen moeite mee, een shaky Barney kan dan zomaar onderuit gaan.

Voorspellingen WK Darts vandaag

Wedden op darten | Raymond van Barneveld noteert bij darts bookmakers 1.18 voor de winst en is daarmee de grote favoriet. De odds voor Darin Young zijn 5.00. We verwachten een ware worsteling van de over-emotionele Barney en voorspellen 3-2 winst in sets @4.40. Jermaine Wattimena staat op @1.85 en Luke Humphries @1.90.

Programma WK Darts zaterdag 14 december

Middagsessie 13:30 tot 17:30 uur
Darius Labanauskas v Matthew Edgar
Ryan Meikle v Yuki Yamada
Luke Woodhouse v Paul Lim
Jermaine Wattimena v Luke Humphries (2e ronde)

Avondsessie 20:00 tot 00:00 uur
Mark McGeeney v Matt Campbell
Jamie Hughes v Zoran Lerchbacher
Raymond van Barneveld v Darin Young
Rob Cross v Kim Huybrechts (2e ronde)

Lees ook: live streaming darts kijken

Back To Top