Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Start WK Darts 2020: Michael van Gerwen tegen Klaasen of Burness

Start WK Darts 2020: Michael van Gerwen tegen Klaasen of Burness

WK Darts 2020 | Het begint! Het allergrootste dartstoernooi ter wereld gaat vrijdag van start. En direct komt de gedoodverfde titelkandidaat voor de oche om zijn pijltjes te gooien: drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen. De dertigjarige Brabander strijdt in zijn eerste partij (die in de tweede ronde plaatsvindt) tegen of landgenoot Jelle Klaasen of Kevin Burness.

WK Darts: Michael van Gerwen hoopt op Klaasen

Hoe dat zit met het overslaan van de eerste ronde? Dat is simpel: de 32 geplaatste darters ontvangen een ‘bye’, wat ook regelmatig in het tennis gebeurt, en mogen dus afwachten wie ze in de tweede ronde treffen.

Van Gerwen zal het stiekem best lekker vinden als hij Jelle Klaasen treft. Mighty Mike heeft een opponent nodig die hem op een of andere manier prikkelt, anders overkomt het hem nog weleens dat hij verslapt. Zo haat hij het bijvoorbeeld om tegen de wat lusteloze en sloom overkomende Mervyn King te spelen. Klaasen, met zijn snelheid en status als ex-kampioen van het BDO WK Darts (Lakeside), zal MvG bij de les houden.

Jelle Klaasen – Kevin Burnes eerste partij WK Darts

Eerst zal Jelle Klaasen dus af moeten rekenen met Kevin Burness, een 54-jarige Noord-Ier die vorig jaar debuteerde op het World Darts Championship en een rondje overleefde. Dat is zo ongeveer de enige keer dat hij op een tv-toernooi speelde bij de PDC. “The Cobra” Klaasen zien we ook niet zo vaak meer op het hoogste podium. De 35-jarige Alphenaar speelt dus vooral vloertoernooien en is daarin ook niet bijster succesvol.

Geert Nentjes treft Kim Huybrechts

In een sport als darten gaat het om extreem kleine marges en dat maakt het des te lastiger om consistent te presteren. Kim Huybrechts kan daar over meepraten. De Belg leek jaren geleden aan te kunnen haken bij de wereldtop, maar viel daarna terug. De kwartfinalist van 2012 neemt het in de tweede partij van het speelschema WK Darts op tegen Urkenaar Geert Nentjes, die er voor de tweede keer bij is. Ook interessant is de clash tussen Zuid-Afrikaan Devon Petersen, vorig jaar doorgedrongen tot de laatste 16, en Luke Humphries, toen zelfs kwartfinalist.

Programma WK Darts vrijdag

Aanvang 20.00 uur
Jelle Klaasen – Kevin Burness
Kim Huybrechts – Geert Nentjes
Luke Humphries – Devon Petersen
Michael van Gerwen – Klaasen/Burness


Wedden op darten | Jelle Klaasen noteert bij bookmakers voor de winst 1.42 en Kevin Burness 2.85. Wij voorspellen 3-1 in sets voor Klaasen @3.45.

Back To Top