Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

WK Darts: Hoe staan Michael van Gerwen en andere toppers er voor?

Michael van Gerwen ook na ronde 6 aan kop in Premier League

Van 13 december tot 1 januari 2020 wordt in het Ally Pally het wereldkampioenschap darts gehouden. De Londense arena zal door honderden Nederlandse fans worden aangedaan, want titelhouder Michael van Gerwen is ook bij deze editie de te kloppen man. De Brabander gaat voor titel nummer vier. Hoe staan hij en de andere toppers er voor?

Drie sterren Michael van Gerwen

Momenteel heeft Mighty Mike, die zijn bijnaam jaarlijks dik en dwars waarmaakt, driemaal de Sid Waddell Trophy mogen tonen aan het publiek. Daarom staan er op zijn shirt drie sterren. En dat zijn er nog lang niet genoeg voor een darter met zijn niveau. Diverse andere grote tv-titels heeft hij vaker gewonnen, zoals de Masters, Premier League, World Grand Prix en Players Championship Finals: allemaal vijfmaal.

Gat op ranglijst met Cross enorm

Of hij nou zijn titel verdedigt of in de eerste ronde onderuit gaat, Van Gerwen zal sowieso nog lange tijd de PDC wereldranglijst aanvoeren. Het gat op nummer twee Rob Cross is kolossaal, bovendien moet Cross zijn winst uit 2018 zien te verdedigen. De Order of Merit bestrijkt namelijk een periode van twee jaar. Het gaat om 400.000 Pond aan prijzengeld, oftewel 40 procent van Cross totale omzet in die twee jaar. Alleen Jamie Lewis (halve finale 2018) heeft in percentage gemeten meer op het spel staan (54%).

Record voor MvG na WK Darts 2020?

Mocht Gerwyn Price het WK Darts 2020 winnen en MvG meteen uitgeschakeld worden, dan nog heeft Mighty Mike dik 200.000 pond voorsprong op de nummer twee Price. En de prijzenpot van het WK darts is aanzienlijk beter gevuld dan bij welk ander toernooi ook, dus dat haal je niet zomaar in. Verlengt Van Gerwen zijn titel, dan komt hij op het allerhoogste totaalsaldo in de Order of Merit ooit uit.

Laaste WK Raymond van Barneveld

Terwijl de dertigjarige Van Gerwen dus op de toppen van zijn kunnen lijkt te verkeren, is het voor Raymond van Barneveld bijna tijd om zijn pijltjes definitief in de etui op te bergen. Het WK wordt zijn laatste toernooi als prof. “Ik kan de pijn van het verliezen niet meer dragen”, erkent Barney. “Mensen moeten zich Barney de kampioen herinneren. Niet Barney de mopperpot.”

Concurrentie van Gerwyn Price

In de laatste drie maanden was Price de grootste concurrent voor Van Gerwen – de Welshman pakte zelfs ten koste van Mighty Mike de Grand Slam of Darts. Zijn winstpercentage is sinds september tot nu toe in de voor de ranking meetellende evenementen ietsjes hoger dan bij de Nederlander. Wat gemiddelde betreft is Van Gerwen in het afgelopen kwartaal de nummer 1, gevolgd door Ian White, Peter Wright, Price en Jose de Sousa.

Back To Top