Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Wie waren richting WK Darts de beste spelers van 2019?

Gerwyn Price WK Darts 2021 favoriet bookmakers

Half december begint het PDC World Darts Championship en op nieuwsjaarsdag van 2020 wordt de winnaar bekend. Hopelijk voor Nederlandse dartsfans pikt Michael van Gerwen dan zijn vierde wereldtitel op, want het zou voor ‘s werelds nummer een al met al een behoorlijk magere score zijn om nu hij dertig is nog op drie te blijven staan.

Vaste rivaal Michael van Gerwen ontbreekt

Mighty Mike domineert de dartswereld al jarenlang en zeker na het wegvallen van de inmiddels gepensioneerde legende Phil Taylor ontbreekt het eigenlijk aan een vaste, gevaarlijk rivaal. Kijk maar naar de ranglijst over het kalenderjaar 2019. Als we de meting beginnen na het WK Darts 2019, dan staat Van Gerwen bovenaan met 1,01 miljoen Pond aan prijzengeld. Daar komt niets meer bij, want tussen nu en het WK zitten geen evenementen. Rob Cross volgt met 580 duizend, Gerwyn Price moet het doen met 526 duizend en nummer tien Nathan Aspinall met 250 duizend.

Hoogste gemiddeldes 2019

Maar er zijn andere manieren om naar de periode tussen het WK 2019 en het WK Darts 2020 te kijken. Bijvoorbeeld door het gemiddelde te observeren – want het is ook met een dramatisch spelpeil mogelijk om ver te komen, zolang je tegenstander maar nog beroerder gooit. Van Gerwen wist zijn gemiddelde net niet boven de 100 te tillen (99,9), maar voert ook die lijst aan. Price komt uit op 98,23 en Rob Cross op 98,18. Glen Durrant had geen moeite met de stap van BDO naar PDC: 97,0 (zesde).

Uitgooien: Gerwyn Price beste in 2019

De Brabantse ‘groene sloopkogel’ won na het WK darten 83,6 procent van zijn partijen, Price 74,6% en, nu komt een opvallende naam, Krzysztof Ratajski 81,9 procent. Van Gerwen won 14 titels, Price, James Wade en Peter Wright vijf. Uitgooien deed Mighty Mike dan weer niet als de beste, die eer gaat naar Price (43,3%), gevolgd door Wade (43%) en Gabriel Clemens (42,8%).

WK Darts programma

Speelschema PDC WK Darts | Voor het WK ontvangt Van Gerwen in de eerste ronde een bye, in de tweede ronde ontmoet hij de winnaar van de clash tussen Jelle Klaasen en Kevin Burness. Rob Cross, winnaar in 2018, krijgt een speler uit de lage landen tegenover zich: de Belg Kim Huybechts of Geert Nentjes.

Back To Top