Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

WK Darts maandag: Vincent van der Voort – Keane Barry

WK Darts maandag: Vincent van der Voort - Keane Barry

Maandag is dag 4 van het World Darts Championship te Londen. Ditmaal is er geen middagsessie, zodat we in alle rust de blik kunnen richten op de vier partijen in de avondsessie van het WK Darts. Daarin komt Vincent van der Voort in actie en zijn tegenstander is Keane Barry.

Michael Smith uitgeschakeld op WK Darts

Zondag nam na Rob Cross alweer een serieuze finale-kandidaat afscheid van het WK Darts. Michael Smith, begin dit jaar nog in de eindstrijd tegen Michael van Gerwen, legde het af tegen Luke Woodhouse: 1-3. Bully Boy raakte maar een kwart van zijn dubbels en dat deed hem de das om. Mikuru Suzuki werd bijna de eerste vrouw ooit die een WK-partij won. James Richardson won nipt met 3-2 in sets (3-2 in legs in de slotset; in de eerste ronde is er nog geen tie-break).

Vincent van der Voort – Keane Barry WK Darts vandaag

Al in 2002 maakte Van der Voort voor het eerst zijn opwachting op het WK darts, maar toen nog bij de bond BDO. Ondanks zijn regelmatig opspelende rugklachten is Fast Vinny jaarlijks van de partij op het grootste dartstoernooi ter wereld en bij de PDC drong hij tweemaal door tot de kwartfinale. Wat gaat zijn dertiende PDC WK opleveren?

Fast Vinny bijna terug in top 32

De prestaties van de Purmerender op de majors waren niet veelbelovend. Kwartfinalist op het EK, dat was het hoogtepuntje van het jaar. Hij is bijna terug in de top 32 van de PDC-ranking, wat het veel makkelijker maakt om plaatsing voor de majors af te dwingen. Een paar rondjes overleven in Ally Pally is dus zeer welkom voor de publieksfavoriet.

Keane Barry pas 17 jaar

Zijn opponent is een broekie: de 17-jarige Keane Barry. Hij staat model voor de opmars van het Ierse darts en plaatste zich voor het WK Darts door de Tom Kirby Memorial te winnen. Hij speelde dit jaar vooral jeugdtoernooien en de paar keren dat hij zich bij de oudjes toonde, deed hij het ook prima. Zo won hij een BDO-toernooi in Noord-Ierland.

Soms wordt de rol van ervaring in sport nogal overschat, maar in dit geval lijkt het een relevante factor. Ga maar na: Fast Vinny kent het Ally Pally als zijn broekzak en is het gewend dat tienduizend man zijn naam scanderen. Barry speelt normaliter de PDC Development Tour in achterafzaaltjes met alleen gapende familieleden als publiek. Wat gebeurt met hem zodra de spotlights flakkeren?

Wedden op darten | Vincent van der Voort noteert bij bookmakers 1.30 voor de winst en Keane Barry 3.50. We voorspellen dat de Nederlander King of the Oche wordt: winst, de meeste 180’s en hoogste finish @3.20.

Programma WK Darts maandag

20:00 tot 00:00
Steve Lennon v Callan Rydz
William O’Connor v Marko Kantele
Vincent van der Voort v Keane Barry
Gary Anderson v Dolan/Kumar (tweede ronde)

Back To Top