Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League: Michael van Gerwen kijkt niet achterom na verliespartijen

Vandaag en morgen de tweede ronde World Matchplay Darts

Premier League Darts night 5. Afgelopen week zorgde James Wade voor een daverende schok door Michael van Gerwen met 7-3 te verslaan. En in het zelfde weekend zorgde Mervyn King ervoor dat Van Gerwen ook vroeg naar huis kon in het UK Open. In de Premier League voert Michael het klassement nog aan en deze week moet hij wel winnen om dat te blijven doen. Gastspeler John Henderson is zijn tegenstander in deze ronde.

Michael van Gerwen kijkt vooruit

In zijn podcast opperde Colin Lloyd dat MvG even vakantie nodig heeft. Zelf schudt de Brabander de afgelopen week van zich af en kijkt alweer vooruit. “Ik heb de afgelopen twee wedstrijden niet optimaal gespeeld, maar het was eerlijk spel tegen James Wade en Mervyn King, ze hebben goede wedstrijden gespeeld en me verslagen”, gaf hij toe. “Die partijen zijn nu voorbij en ik moet me 100 procent focussen op de volgende wedstrijd tegen John Henderson, een speler waar ik veel respect voor heb en ik weet dat hij het doet voor die geweldige Schotse fans,” aldus Van Gerwen.

Tips wedden darten! Inzetten doe je bij Mr Green

Michael van Gerwen – John Henderson

John Henderson heeft Michael van Gerwen in het verleden weten te verslaan, al was dat slechts één keer. Michael won acht maal van hem. Henderson is deze week gastspeler en hij kan rekenen op de steun van een grote schare fans in zijn eigen Schotland.

Maar belangrijker is of Van Gerwen deze week uit zijn dip komt en er staat tijdens de Premier League Darts. “Iedereen die naar de klassementen van de afgelopen zes jaar kijkt kan zien dat ik de meest gevreesde tegenstander ben voor de andere spelers en ik weet dat als ik mijn best doe, ik win. Zo simpel is het,” aldus Mighty Mike. Maar misschien is juist dat het probleem, dat hij er te makkelijk over denkt…

Raymond van Barneveld – Peter Wright

Raymond van Barneveld speelt vanavond in de Premier League of Darts tegen Peter Wright. Beide mannen hebben het moeilijk. Barney viel afgelopen week uit de top 32 van de PDC Order of Merit en het is niet zo moeilijk voor te stellen wat dat mentaal met hem doet.

Wayne Mardell suggereerde al dat Barney mentaal al afscheid van de sport heeft genomen. Hoe dan ook zal het moeilijk zijn om zich dit jaar nog terug te vechten in die top, maar een overwinning halen in de Premier League Darts zou moeten lukken. Bijvoorbeeld deze week tegen Wright, die de laatste tijd moeite lijkt te hebben om zijn spel goed af te ronden. De gemiddelden zijn er, maar de legs volgen niet.

Gelijkspel?

Volgens het historische overzicht zijn Van Barneveld en Wright precies even sterk. Elk won elf keer van de ander en in maar vier wedstrijden speelden ze gelijk. En dat gelijkspel zou ook vanavond weer mogelijk moeten zijn.

Daryl Gurney – James Wade

Verder zijn alle ogen gericht op James Wade. Na zijn overwinning op Van Gerwen is het duidelijk dat Wade dit jaar een serieuze poging kan doen om zich na tien jaar opnieuw tot winnaar van de Premier League Darts te laten kronen (check op wedden op darten de odds voor de competitie). Hij heeft het afgelopen jaar sterk gespeeld en houdt die vorm vast.

Momenteel staat James Wade tweede in het Premier League klassement met maar een punt minder dan Michael van Gerwen. Over Van Gerwen zei Wade: “Hij is niet zo dominant als Taylor”. Hij weet dat hij hem aankan. Deze week op het Premier League Darts speelschema staat voor Wade de wedstrijd tegen Daryl Gurney gepland. Gurney maakte een vliegende start maar afgelopen week leek de snelheid eruit.

Voorspellingen Premier League 7 maart

Maar Wade gaat niet perse winnen van Gurney volgens bookmaker Mr Green. Die denkt dat de mannen elkaar perfect in evenwicht houden. Zowel Wade als Gurney noteert 2.45 voor de winst. Wij denken dat Wade met de correcte score van 7-5 wint (odds 6.25).

Peter Wright is met 1.70 favoriet om Van Barneveld (3.75) te verslaan. Inzetten op gelijkspel levert je 4.70 x je inleg op. Over Michaels dip lijkt de bookmakers duidelijk: MvG noteert 1.17 voor winst op Henderson en is dus dik favoriet. Gelijkspel noteert 8.50 en winst voor Henderson levert je voor iedere ingezette euro 10.00 op.

Programma Premier League Darts vandaag

Donderdag 7 maart
The BHGE Arena, Aberdeen

Michael Smith v Rob Cross
Daryl Gurney v James Wade
Mensur Suljovic v Gerwyn Price
Raymond van Barneveld v Peter Wright
Michael van Gerwen v John Henderson

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top