Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

James Wade verdedigt koppositie Premier League Darts 6

Wedden James Wade verdedigt koppositie Premier League Darts 6 | Getty

Vanavond tijdens de Premier League of Darts in Nottingham moet hekkensluiter Raymond van Barneveld punten gaan pakken om uitschakeling te voorkomen. Michael van Gerwen heeft een lastige wedstrijd voor de boeg tegen Gerwyn Price. Na vijf weken spelen in de Premier League gaat James Wade aan de leiding in het klassement met 7 punten en een positief legsaldo van +11.

Premier League Darts ronde 6

Afgelopen week zorgde Big John Henderson voor een sensatie door tijdens zijn Premier League debuut 6-6 gelijk te spelen tegen Van Gerwen, die nog altijd last heeft van zijn winterdipje. Vanavond wacht hem echter Gerwyn Price en die lust hem wel rauw.

Gerwyn Price – Michael van Gerwen

“Op het moment ben ik de beste speler ter wereld als je kijkt naar vorm,” aldus Price die weinig last heeft van bescheidenheid. “Elke keer in het verleden dat ik tegen types als Michael heb gespeeld, heb ik gedacht ‘kan ik het doen?’ maar nu ben ik in een positie waar ik weet dat ik het kan,” zei Gerwyn Price. “Ik ben niet bang voor hem of wie dan ook en ik weet dat als ik mijn spel speel, ik hem kan verslaan. Je weet altijd dat hij goed zal spelen, maar als zijn A game eruit komt, moet ik mijn A+ game spelen,” aldus Price.

Als Van Gerwen zo belabberd speelt als de afgelopen weken, kan het Price lukken om te winnen. Dat zou zijn eerste overwinning worden op de Groene Sloopkogel uit Brabant. De dertien andere keren dat hij Michael van Gerwen trof, moest hij zijn meerdere in hem erkennen.

Tips wedden darten! Inzetten doe je bij Mr Green

Rob Cross – Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld bungelt onderaan het Premier League Darts klassement op de negende plaats. Hij zal in de komende weken zijn wedstrijden moeten winnen om mee te kunnen doen aan de tweede fase van het toernooi. Tot nu toe heeft hij slechts twee punten behaald, beide uit gelijkspel.

Vanavond speelt Barney tegen Rob Cross, die momenteel de tweede plaats inneemt in het klassement. Cross heeft met +8 een beter legsaldo dan Van Gerwen (+7) en als zijn vorm hem niet in de steek laat, kan hij dat vanavond tegen Van Barneveld aanzienlijk uitbreiden.

James Wade – Mensur Suljovic

De echte topper van deze editie van de Premier League Darts is James Wade. De eerste vier darters in het klassement hebben weliswaar allemaal zeven punten, maar op legsaldo is Wade de sterkste. Statistisch gezien ook trouwens; zo haalde hij afgelopen week een gemiddelde van 109.59 tegen Daryl Gurney, heeft hij het hoogste checkout percentage van alle spelers en hij staat gedeeld tweede op de lijst van meeste 180’s.

James Wade speelt vanavond tegen Mensur Suljovic. The Machine speelt dit seizoen boven alle verwachtingen terwijl Suljovic toch een beetje aan het onderpresteren is.

Premier League Darts voorspellen

Wedden op darten vandaag? Ondanks dat Wade de leiding heeft en Suljovic niet zijn meest briljante spel laat zien in deze Premier League, geloven de bookmakers dat de strijd tussen hen vanavond veel meer in evenwicht zal zijn dan verwacht. Bij bookmaker Mr Green noteert Wade 2.00 voor de winst en levert wedden op Suljovic je 3.00 x je inleg op. Een correcte score van 7-5 in het voordeel van Wade levert dan weer 9.00 op.

Gerwyn Price mag dan wel overtuigd zijn dat Nottingham de plaats is waar hij zijn eerste zege ooit op Michael van Gerwen gaat pakken, de bookmakers zijn dat niet. Price noteert 4.50 voor de winst en Van Gerwen 1.50. Als we rekenen op de oude MvG die met 2-7 wint van Price, levert dat 8.00 keer de inzet op. Dezelfde cijfers maar dan in het voordeel van Price, een correcte score van 7-2, heeft odds van 26.00.

Programma Darts vandaag

Premier League Darts aflevering 6
Donderdag 14 maart vanaf 20.00 uur
Motorpoint Arena, Nottingham

Nathan Aspinall v Michael Smith
James Wade v Mensur Suljovic
Rob Cross v Raymond van Barneveld
Gerwyn Price v Michael van Gerwen
Peter Wright v Daryl Gurney

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top