Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League Darts Berlijn: Laatste kansen Raymond van Barneveld

Premier League Darts Berlijn: Laatste kansen Raymond van Barneveld | Getty

Premier League of Darts ronde 7. Vorige week won Michael van Gerwen met 7-2 van Gerwyn Price en daarmee pakte hij de leiderspositie in het klassement terug. Vanavond wordt er in Berlijn gespeeld en daar is Daryl Gurney zijn tegenstander. Raymond van Barneveld zal het tijdens de zevende avond van de Premier League opnemen tegen de Duitse gastspeler Max Hopp.

Michael van Gerwen Premier League Darts

Michael van Gerwen speelde afgelopen week weer als vanouds en nam met overmacht de leiding weer over in het Premier League Darts klassement. James Wade, die aan de leiding ging, had zijn dag niet of is aan het einde gekomen van een periode waarin hij optimaal speelde. Mensur Suljovic was afgelopen week met zijn 7-3 zege een maatje te groot voor Wade.

Vandaag Michael van Gerwen – Daryl Gurney

Vanavond speelt Van Gerwen tegen Daryl Gurney die achtste staat in het klassement. Veel heeft MvG niet te vrezen van Gurney: van de 22 gespeelde partijen tegen elkaar won Michael er 18 en Gurney slechts drie. De laatste keer dat Daryl Gurney hem inmaakte, was ook de laatste keer dat ze elkaar troffen, namelijk tijdens de Players Championship Finale die eindigde in 11-9. Michael van Gerwen heeft dus nog iets recht te zetten en als hij met dezelfde energie op het podium staat als afgelopen week, zal dat ook moeten lukken.

Tips wedden darten! Inzetten doe je bij Mr Green

Raymond van Barneveld heeft punten nodig

Voor Raymond van Barneveld worden de komende twee weken in de Premier League Darts van levensbelang. In zes wedstrijden won hij slechts twee punten en daarmee staat hij onderaan op de gevreesde negende plaats. Boven hem staan Daryl Gurney en Michael Smith die elk vijf punten hebben.

Het gat is dus al groot en Barney moet vanaf nu alle punten pakken die er te winnen zijn om aan uitschakeling te ontkomen. Hij kan nog zes punten bij elkaar sprokkelen voor het oordeel op Judgement Night valt: de twee van vanavond in Berlijn, evenals de twee van komende woensdag in tijdens de Premier League Darts in Rotterdam. De laatste twee een dag later tijdens Judgement Night zelf, wanneer er opnieuw in Ahoy wordt gedart.

Scherpte vasthouden

Voor Barney was er afgelopen weekend een succesje toen hij de finale van de ProTour haalde, zijn eerste finale sinds 2015. Als hij die scherpte kan vasthouden bestaat er een kans dat de Hagenaar toch nog door het oog van de naald kruipt.

Is de tank van James Wade weer leeg?

James Wade ging afgelopen week roemloos ten onder tegen Suljovic en zakte daarmee weg naar de derde plaats in het klassement. Deze week in de Premier League Darts speelt hij tegen de nummer 4, Peter Wright. De Schot speelt in dit toernooi zeker niet op de toppen van zijn kunnen maar heeft desondanks wel een stevige positie in het darts klassement bereikt. De vraag is dan ook voornamelijk: Wat gaat Wade doen? Herpakt hij zijn vorm of is de tank inmiddels weer leeg.

Voorspellingen darts Berlijn

Michael van Gerwen zal geen al te moeilijk tegenstander hebben aan Gurney. Voor het wedden op darten: Bookmaker Mr Green noteert 1.25 voor een zege voor MvG en 8.50 voor winst Gurney – terwijl gokken op gelijkspel 6.50 x je inleg oplevert.

Raymond van Barneveld en Max Hopp worden als gelijken gezien door de bookmakers. Barney noteert 2.40 en zijn kansen om te winnen zijn daarmee net iets groter als die van Hopp (2.45). Hopp heeft wel het voordeel van zijn eigen publiek, maar als Barney zijn vorm vast heeft gehouden zou een correcte score van 3-7 (odds 9.00) goed mogelijk zijn. Een King of the Oche-weddenschap voor Barney noteert 7.50.

Programma darts live vandaag

Avond 7 – donderdag 21 maart 2019
Mercedes-Benz Arena, Berlijn
Gerwyn Price v Rob Cross
James Wade v Peter Wright
Michael van Gerwen v Daryl Gurney
Michael Smith v Mensur Suljovic
Max Hopp v Raymond van Barneveld

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top