Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League Darts: Erop of eronder voor Barney in Rotterdam

Competitie Premier League of Darts deze week in Rotterdam. Voor Raymond van Barneveld alles of niets | Getty

De Premier League Darts is deze week in Rotterdam Ahoy voor een ‘double Dutch’. Zowel woensdag als donderdag wordt er gedart en die laatste avond is Judgement Night. Voor Raymond van Barneveld wordt het alles of niets, Van Gerwen moet zijn eerste plaats terugpakken en als gastspelers zien we Dimitri van den Bergh en Jeffrey de Zwaan.

Darts: het Wonder van Rotterdam?

Van Barneveld is met vier punten de hekkensluiter in het algemeen klassement. Het verschil met de nummer acht, Michael Smith, is echter maar één punt. Afgelopen week pakte Barney twee punten met een mooie overwinning op Max Hopp. Het is nog niet helemaal verloren voor de grondlegger van de Nederlandse dartssport!

Barney eerst tegen Gurney

Het kan dus nog en we hopen erop dat het geschiedt: het Wonder van Rotterdam. Want de tegenstanders waarmee Barney te maken krijgt, zijn niet de makkelijkste. Allereerst wacht Daryl Gurney, die afgelopen week in Berlijn stuntte met een 7-5 overwinning op Michael van Gerwen.

Donderdag Raymond van Barneveld tegen Michael van Gerwen

Op donderdag treft Van Barneveld niemand minder dan Michael van Gerwen. Als Barney eruit vliegt is het in elk geval met een mooie boem. Een mooier afscheid van de Premier League of Darts dan in Rotterdam én tegen Michael van Gerwen bestaat eigenlijk niet. En mocht Barney door het Wonder van Rotterdam toch winnen, dan wordt dit de meest gedenkwaardige wedstrijd uit zijn lange carrière. Een cadeautje voor al zijn fans en een wedstrijd die je moet zien.

Premier League Darts klassement

Voor Van Gerwen staat er minder op het spel. Hij verloor afgelopen week dan wel van Daryl Gurney, maar hij staat met 9 punten nog steeds tweede in het algemeen klassement. Voor Judgement Night heeft Mighty Mike niets te vrezen. Het Premier League Darts klassement wordt nu aangevoerd door Rob Cross die 11 punten heeft.

Play offs halen wordt lastig voor Wright

Op woensdag is Peter Wright de tegenstander van Michael van Gerwen. Snakebite staat vijfde in het klassement met 8 punten en voor hem staat er dus ook het een en ander op het spel. Judgement Night overleeft hij wel, maar een plek bij de beste vier om door te gaan naar de Play-Offs wordt een stuk lastiger in het deelnemersveld van dit jaar, wat na zeven avonden darten nog steeds ongelooflijk dicht bij elkaar zit.

Peter Wright – Michael van Gerwen

In het historische overzicht is Michael van Gerwen nog altijd de sterkere van de twee. Uit 70 wedstrijden won Van Gerwen er 53, Wright 15 en twee keer eindigde een match in remise. Daar moet overigens wel bij worden gezegd dat Wright zeven van zijn overwinningen in de laatste twee jaar boekte. De mannen zitten dus wel wat dichter bij elkaar dan je uit deze cijfers zou kunnen concluderen. Dat gezegd speelt Van Gerwen momenteel vrij sterk terwijl Peter Wright niet op de toppen van zijn kunnen lijkt te spelen.

Voorspellingen bookmakers

Michael van Gerwen is met 1.50 favoriet om Peter Wright (5.00) duidelijk te maken wie de baas is in Rotterdam Ahoy. Interessanter is misschien om een voorspelling te doen voor de correcte score: de uitslag van 4-7 heeft odds van 7.50.

Kleine kans voor Van Barneveld

De kans dat Barney in de Premier League of Darts wint van Van Gerwen is natuurlijk niet zo groot. Michael zal hem ook geen overwinning gunnen als afscheidscadeau. Als het Wonder van Ahoy geschiedt, levert je dat met wedden op darten 7.00 keer je inzet op voor winst door Van Barneveld. Michael noteert 1.30.

Programma Darts Rotterdam Ahoy

Premier League 8 – Woensdag 27 maart
Gerwyn Price v Michael Smith
James Wade v Dimitri Van den Bergh
Rob Cross v Mensur Suljovic
Peter Wright v Michael van Gerwen
Raymond van Barneveld v Daryl Gurney

Judgement Night – Donderdag 28 maart
Daryl Gurney v Mensur Suljovic
Peter Wright v Gerwyn Price
Rob Cross v Jeffrey de Zwaan
Raymond van Barneveld v Michael van Gerwen
James Wade v Michael Smith

Back To Top