Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League Darts Exeter: Van Gerwen – Wade en Barney – Smith

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen neemt het vanavond op tegen James Wade en gaat er alles aan doen om zijn koppositie in de Premier League of Darts vast te houden. Raymond van Barneveld speelt tegen Michael Smith die net een operatie achter de rug heeft. Vanavond wordt de vierde avond Premier League gespeeld in de Westpoint in Exeter.

Premier League Darts 4 Exeter

Na drie weken spelen, voert Michael van Gerwen met zes punten het klassement in de Premier League Darts aan. Hij heeft twee punten meer dan zijn naaste belagers Daryl Gurney, Gerwyn Price en Peter Wright. Afgelopen week won Mighty Mike met 7-2 van Rob Cross. James Wade, zijn tegenstander van vanavond speelde afgelopen week met 6-6 gelijk tegen Gerwyn Price.

Michael van Gerwen – James Wade 45 -15

James Wade staat vijfde in het klassement en is gebrand op het pakken van punten om zicht te houden op een plek bij de eerste vier. Het wordt zijn vijftigste partij tegen Micheal van Gerwen, waarvan hij er tot nu toe maar 15 wist te winnen. De laatste keer dat hij Michael versloeg, was afgelopen juli tijdens de kwartfinales van de US Darts Masters, in een periode waarin Van Gerwen niet op de toppen van zijn kunnen presteerde.

Michael Smith – Raymond van Barneveld

Ook Raymond van Barneveld pakte afgelopen week opnieuw een punt met het 6-6 gelijke spel tegen Mensur Suljovic. Met de twee punten die hij momenteel heeft, staat hij nog net buiten de degradatiezone van het klassement. De gevaarlijke negende plek wordt na drie weken spelen en slechts één punt ingenomen door Michael Smith, Barneys tegenstander van vanavond.

Operatie been Smith

Michael Smith werd eerder deze week geopereerd aan een abces maar heeft besloten ondanks het verband om zijn lies en been gewoon te spelen in Exeter. Zelf zegt Smith dat het abces de reden is dat hij de eerste drie weken niet goed heeft kunnen spelen. “Het was een zware start van de Premier League,” zei hij. “Mijn been heeft niet echt geholpen om eerlijk te zijn”.

Pijnstillers en antibiotica

Hij gaf aan dat hij er al zeker zes weken last van had en dacht dat het vanzelf zou overgaan. Smith hoopt vanavond al de vruchten te plukken omdat hij het kwijt is, maar helemaal zeker of dat lukt is hij niet. “Ik weet niet zeker hoe ik zal zijn. Ik heb pijnstillers en antibiotica, mijn been en lies zit ingepakt en het verband moet elke dag worden vervangen om te beschermen tegen verdere infecties,” zei Smith.

Kansen voor Barney?

Voor Van Barneveld is het wat minder vervelend dat zijn tegenstander misschien niet zijn beste spel zal leveren. Barney heeft alle punten die hij kan pakken hard nodig en misschien pakt hij er zelfs twee. De bookmakers geloven daar echter niet in: Mr Green bijvoorbeeld ziet Smith ondanks zijn fysieke gesteldheid tegen odds van 1.65 winnen van Barney (4.00).

Tips weddenschappen darts

Wedden op darten vandaag? Dat uitgerekend James Wade er vanavond voor gaat zorgen dat Van Gerwen zijn eerste nederlaag zal incasseren, is tamelijk onwaarschijnlijk. Gokken op een zege van Wade levert je 8.00 x je inleg op bij een goede voorspelling, Van Gerwen noteert bij de bookies 1.65 en dat is zeker het overwegen waard. Zie ook: soorten darts weddenschappen.

Wade, die sterk is op zijn 180’s, noteert 3.70 voor meeste 180’s. Van Gerwen noteert 6.00 voor een zege met de correcte score van 7-3.

Programma darts vandaag

Week 4 – donderdag 28 februari
Westpoint Exeter

Luke Humphries – Gerwyn Price
Daryl Gurney – Rob Cross
Mensur Suljovic – Peter Wright
Michael van Gerwen – James Wade
Michael Smith – Raymond van Barneveld

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top