Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

LIVE: Michael van Gerwen – Rob Cross kraker Premier League Darts

Michael van Gerwen - Rob Cross kraker Premier League Darts voorspellingen bookmakers vandaag | Getty

Derde avond Premier League Darts 2019. Klassementsaanvoerder Michael van Gerwen speelt vanavond tegen Rob Cross in de Premier League of Darts. Cross maakte afgelopen week een sterke indruk in zijn partij tegen Wade, maar van zijn tegenstander van deze week, Michael van Gerwen verloor hij negen van zijn laatste elf partijen. Raymond van Barneveld speelt tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic.

Zie onderaan het Premier League programma voor vandaag en wat de kansen van de Nederlanders zijn.

Premier League Darts vandaag

Van Barneveld pakte afgelopen week in Glasgow zijn eerste punt door 6-6 gelijk te spelen tegen Gerwyn Price. Dat deed hij nadat hij terugkwam van een 2-6 achterstand. Een geweldige opsteker voor Barney voor wie dit zijn laatste seizoen als pro zal zijn (zie alle uitslagen Premier League voor de actuele stand en meer). Maar Price maakte overigens wel een solide indruk met een sterk gemiddelde. Deze week speelt Barney tegen Suljovic, die afgelopen week met 3-7 verloor van Van Gerwen.

Gastoptreden Steve Lennon

Het Premier League-debuut van Glen Durrant tijdens zijn gastoptreden maakte ook indruk, maar was niet genoeg om Daryl Gurney van de winst af te houden. ‘Duzza’ maakte dat afgelopen weekend overigens helemaal goed door zijn eerste PDC Pro-titel binnen te halen met het winnen van de Players Championship 4. Het gastoptreden van deze week is voor Steve Lennon, die voor eigen publiek in Ierland mag strijden om de eer. Lennons tegenstander is Peter Wright.

Mensur Suljovic – Raymond van Barneveld

Barney speelde negen keer eerder tegen Suljovic en won zes van deze partijen. Kijkend naar de afgelopen twee jaar die veel representatiever zijn voor het huidige niveau van de mannen, wonnen beide mannen elk twee van vier partijen. Suljovic als een van de recente klassementstijgers en Raymond van Barneveld die afgelopen week liet zien dat het vat zeker nog niet leeg is, zullen vanavond als behoorlijk gelijkwaardige tegenstanders aan de oche staan.

Michael van Gerwen – Rob Cross

Naar de wedstrijd tussen Rob Cross en Van Gerwen wordt ook door velen reikhalzend  uitgekeken. Afgelopen week veegde Cross op kordate wijze het podium aan met James Wade. Wade speelde fantastisch en was nog steeds in topvorm. Maar Cross speelde de afgelopen maanden ook steeds beter en gaat weer net zo meedogenloos met tegenstanders om als anderhalf jaar geleden, toen hem dat de wereldtitel opleverde.

Vanavond krijgt zijn spel de vuurdoop tegen Van Gerwen en kan hij laten zien hoe goed hij nu echt is op dit moment. Van Gerwen zelf verkeert overigens ook in een betere vorm dan een aantal maanden terug. Maar dit is de Premier League Darts en daar wint Michael nu eenmaal van iedereen. Afgelopen jaar won hij in deze dartscompetitie drie keer van Cross.

Van Gerwen vs Cross regelrechte kraker

“Rob zit nu op een hoogtepunt, maar ik kijk er naar uit om mijn best te doen,” waarschuwde Van Gerwen. “Ik heb vaak tegen hem gespeeld, dus ik weet hoe meedogenloos hij is. Maar als je wilt winnen, moet je de beste spelers verslaan,” ging hij verder.

“Ik heb de eerste twee avonden van de Premier League goed gespeeld, maar ik weet dat ik tot nog beter in staat ben en hopelijk zal ik dat op deze donderdagavond laten zien en in de weken daarna.” Eén ding is zeker: als we allebei ons beste spel spelen, zou het donderdag opnieuw een geweldig duel tussen ons kunnen worden,” aldus Van Gerwen.

Voorspellingen darten

Dat Van Barneveld en Suljovic aan elkaar gewaagd zijn, daar zijn de bookmakers het niet erg mee eens. Bookmaker Mr Green ziet met odds van 1.90 een dikke favoriet in Suljovic. Gokken op een zege van Barney levert je 3.25 x je inleg op. De winstkansen van Rob Cross worden met 5.50 nog slechter ingeschat, terwijl Van Gerwen een quotering van 1.44 heeft voor de winst. Als MvG wint met een correcte score van 7-5, levert dit je 8.50 maal je inzet op. Check wedden op darten voor meer odds en info.

Programma Darts vandaag

Premier League Darts donderdag 21 februari 2019
3Arena Dublin, Ierland

Gerwyn Price v James Wade
Steve Lennon v Peter Wright
Michael van Gerwen v Rob Cross
Michael Smith v Daryl Gurney
Mensur Suljovic v Raymond van Barneveld

Back To Top