Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Vandaag live op het Premier League Darts programma in Glasgow

Vandaag op het Premier League Darts programma in Glasgow | Getty

Het circus van de Premier League Darts doet vanavond Glasgow aan, waar de tweede speelavond van de grootste dartscompetitie van het jaar plaatsvindt. Raymond van Barneveld neemt het op tegen ‘coming man’ Gerwyn Price en Michael van Gerwen treft de Oostenrijker Mensur Suljovic. Glen Durrant maakt vanavond zijn Premier League-debuut als invaller voor Gary Anderson.

Raymond van Barneveld – Gerwyn Price

Afgelopen week zagen we hoe Barney zich tanig weerde tegen een andere oudgediende, James Wade. Hij kwam op een 4-3 voorsprong, maar niet kon voorkomen dat hij in de tweede fase van de wedstrijd met 4-7 verloor. Deze week neemt hij het op tegen Gerwyn Price, de Welshman die afgelopen jaar sterk naar voren kwam. Afgelopen week pakte Price een overtuigende zege van 7-4 op Daryl Gurney, waarbij hij een gemiddelde van 104.11 haalde.

Price speelt dit jaar voor de tweede keer in de Premier League Darts, terwijl Van Barneveld een van de meest ervaren spelers is in dit circuit. In Glasgow won hij 10 van zijn 12 wedstrijden die hij er speelde, en tegen de Welshman won hij vijf van de zes wedstrijden.

Barney in het voordeel

Op papier is Barney in het voordeel, maar of dat vanavond ook zo uitpakt, is een spannende vraag. Gerwyn Price is de laatste maanden aan een opmars bezig, terwijl Van Barneveld onderweg is naar de uitgang in zijn laatste jaar als professioneel darter. Vooral in de laatste fases van wedstrijden lijkt de Hagenaar meer moeite te hebben om zijn scherpte en kracht vast te houden.

Tips wedden darten! Inzetten doe je bij Mr Green

Mensur Suljovic – Michael van Gerwen

Michael van Gerwen pakte afgelopen week zijn eerste Premier League overwinning met een 7-5 zege op Michael Smith om nog maar eens te onderstrepen dat het Beest uit Brabant weer helemaal op kracht is.

Vanavond staat op het Premier League speelschema de wedstrijd tegen de nationale knuffelbeer van Oostenrijk. Suljovic liet afgelopen jaar zien dat hij PL materiaal is. Dit jaar focust hij zich op de Premier League en liet het Players Championship 1 van afgelopen weekend dan ook schieten. Suljovic’ start van afgelopen week was behoorlijk sensationeel. Hij speelde tegen invaller Chris Dobey die wist uit te breken naar een 5-1 voorsprong. Suljovic vocht zich terug naar 6-6 en kon zijn eerste punt mee naar huis nemen.

Premier League Darts debuut Durrant

De derde wedstrijd van vanavond waar we heel erg naar uitkijken, is het debuut van BDO-wereldkampioen Glen Durrant op het Premier League-toneel. Vanavond mag hij de vuurproef nemen tegen Daryl Gurney. Voor die laatste staat er ook veel op het spel want afgelopen week ging hij met 7-4 kopje onder tegen Gerwyn Price. En al is het maar een eenmalig optreden, we zijn heel benieuwd hoe ‘Duzza’ zich als PDC-debutant staande kan houden op het hoofdpodium van de PDC.

Voorspellingen darten

De kenners hebben in elk geval heel veel vertrouwen in Durrant. Bij bookmaker Mr Green noteert Duzza 2.30 en is daarmee favoriet om opnieuw punten af te snoepen van Gurney (2.60). Heel anders ligt dat bij Suljovic die 7.50 noteert voor winst op Van Gerwen (1.30). Gokken op een 4-7-overwinning voor Van Gerwen levert je 7.50 x je inleg op.

De kansen voor Van Barneveld om vanavond zijn eerste twee Premier League punten te scoren, staan op 2.80, terwijl Price 2.10 noteert en gelijkspel voor 4.50 wordt aangeboden. Op wedden op darten vind je meer odds en info.

Programma darts vandaag

speeldag 2 – donderdag 14 februari 2019
The SSE Hydro, Glasgow
Peter Wright v Michael Smith
Rob Cross v James Wade
Raymond van Barneveld v Gerwyn Price
Daryl Gurney v Glen Durrant
Mensur Suljovic v Michael van Gerwen

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top