Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League 2019 start met Van Gerwen als favoriet

2019 Premier League Darts live stream Michael van Gerwen voorspellingen bookmakers Getty

Morgen gaat het nieuwe seizoen van de Premier League Darts van start in Newcastle. De komende zeventien weken staan in het teken van de mooiste dartscompetitie van de PDC. Er wordt op verschillende locaties in Europa gedart, waaronder opnieuw in Rotterdam.

Premier League Darts night 1

Er doen ook dit jaar weer 10 darters mee, waaronder Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Gary Anderson heeft vanwege rugproblemen besloten niet mee te doen en zijn plek wordt deze week ingenomen door Chris Dobey die aan het toernooi mag meedoen in zijn eigen stad Newcastle. De komende weken zal er steeds een andere speler de beurt krijgen om Anderson te vervangen. We komen dus negen nieuwe namen tegen de komende weken.

PDC geeft jonge talenten een kans

Naast Dobey zullen Nathan Aspinall, Luke Humphries, Max Hopp, Dimitri Van den Bergh, John Henderson, Steve Lennon, Jeffrey de Zwaan en Lakeside kampioen Glen Durrant elk een avond mogen spelen. Meedoen voor de punten kunnen ze niet, maar het geld dat ze verdienen met winnen of gelijkspel, mag gewoon mee naar huis.

Deze negen spelers werden elk gekozen omdat ze jonge talenten zijn die afgelopen jaar een opvallende prestatie leverden. Met het aanbieden van een avond Premier League Darts wil de PDC ze een kans geven om ervaring op te doen tijdens het grootste toernooi van het jaar voor een zaal uitzinnige fans.

Programma Premier League Darts 2019

In de eerste negen weken (zie speelschema Premier League voor het exacte programma) is de inzet voor de spelers om voorbij de ‘cut’ te komen op Judgement Night in de Rotterdamse Ahoy. Wie dat haalt mag verder naar het tweede deel van de dartscompetitie waarin wordt uitgemaakt wie de play-offs zal halen die op 23 mei in de O2 Arena in Londen worden gespeeld.

James Wade – Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld speelt zijn eerste wedstrijd tegen een goede bekende van hem. James Wade was maar liefst 51 keer eerder zijn tegenstander en de stand tussen de mannen is 25 – 4- 22 in het voordeel van Barney. De Hagenaar verkeerde de afgelopen maanden in een verre van optimale vorm, terwijl Wade met trots kan terugkijken op een geslaagde Masters-campagne waarin hij de finale haalde die hij verloor van Van Gerwen.

Michael van Gerwen – Michael Smith

Mighty Mike speelt zijn eerste wedstrijd tegen Michael Smith, een ‘replay’ van de finale van afgelopen jaar. Toen was Van Gerwen het sterkste (11-4), evenals tijdens de finale van het afgelopen WK Darts (7-3).

Smith zal er dan ook erg op gebrand zijn om Michael van Gerwen dit keer niet zijn zin te geven. Winnen van MvG kan hij wel: van de 32 gespeelde partijen zette Smith er zes op zijn naam. Of het genoeg zal zijn tegen de groene sloopkogel die sinds het behalen van een nieuwe wereldtitel ontketend lijkt te zijn?

Voorspellingen darten

De bookmakers denken van niet. Die zien van Gerwen met een quotering van 1.44 winnen. Inzetten op een zege van Smith levert je 5.50 x je inleg op en voor gelijkspel worden dezelfde odds genoteerd.

Kijk je voor het wedden op darten naar de partij van Wade – Van Barneveld, dan lijkt bookmaker Mr Green toch meer te kijken naar de resultaten uit het verleden dan de huidige vorm van de mannen – hoewel dat bij Wade altijd een verrassing is. Wade noteert 2.10 voor een zege en Barney 2.75. Gelijkspel heeft een notering van 4.40.

Premier League programma 7 februari

Utilita Arena, Newcastle
James Wade – Raymond van Barneveld
Gerwyn Price – Daryl Gurney
Chris Dobey – Mensur Suljovic
Michael van Gerwen – Michael Smith
Peter Wright – Rob Cross

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top