Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

9 vervangers voor Gary Anderson op Premier League Darts 2019

De 9 vervangers van Gary Anderson op Premier League Darts 2019 | Getty

Gisteren werd bekend dat Gary Anderson niet meedoet aan de Premier League of Darts 2019. De PDC heeft de invulling het ontstane gat creatief opgelost. Er komt niet één vervanger voor Anderson, maar negen spelers zullen Schot vervangen! En dat zijn: Jeffrey de Zwaan, Dimitri van den Bergh, Max Hopp, Nathan Aspinall, Luke Humphries, Chris Dobey, Glen Durrant, Steve Lennon en John Henderson.

9 Vervangers Gary Anderson PL Darts

Tot zijn grote spijt moest Gary Anderson zich afmelden voor de Premier League vanwege rugklachten. In de komende maanden zullen negen nieuwe spelers hun debuut maken in de grootste darts competitie die er is. Onder die deelnemers zien we drie jonge gasten terug die tijdens het WK Darts in Ally Pally indruk maakten: Nathan Aspinall, Luke Humphries en Chris Dobey.

Dobey bijt spits af in Newcastle

Dobey zal tijdens de eerste Premier League avond in thuisstad Newcastle zijn opwachting maken. De Schot kan het nog amper geloven: “Het was een grote schok toen ik het hoorde, ik kon het eerst niet geloven. Ik ben vaak als fan naar de Premier League in Newcastle geweest en nu krijg ik de kans daar zelf te spelen. Ik kan de wereld laten zien wat ik kan en dat voor een thuispubliek met familie en vrienden in de zaal. Het is een droom die uitkomt.”

Deelnemers Premier League Darts 2019

En wie zijn dan de andere vervangers van Gary Anderson? Max Hopp zien we straks in Berlijn. De Duitser bereikte vorig jaar de halve finale van het EK Darts. John Henderson zien we terug in Aberdeen en Steve Lennon speelt in Dublin.

Jeffrey de Zwaan in Rotterdam

Als de Premier League Darts in Rotterdam neerstrijkt (twee dagen zelfs) neemt de Barney Army afscheid van Raymond van Barneveld. De voormalig kampioen houdt het dit jaar voor gezien en in Ahoy zal het eind maart een Oranje spektakel van jewelste worden.

Om het feestje compleet te maken zal Jeffrey de Zwaan in Rotterdam Anderson vervangen. De Zwaan reikte vorig darts seizoen tot de World Matchplay halve finales. De Rijswijker speelt op de tweede dag in Ahoy, Dimitri van den Bergh vervangt Anderson op de eerste dag in Rotterdam.

Lakeside kampioen op Premier League Darts

Glen Durrant, de man die onlangs voor de derde keer het Lakeside WK Darts won, zal in Aberdeen zijn opwachting maken.

De punten die de negen nieuwe Premier League Darts deelnemers vergaren tellen niet mee in het klassement. De punten die de tegenstanders eventueel in de wedstrijden verdienen tellen wel mee. De vervangers krijgen wel een financiële bonus indien zij winnen of gelijkspelen.

Programma Premier League Darts 2019

Check de pagina speelschema en uitslagen Premier League Darts voor het complete programma inclusief de geplande partijen van de vervangers. Het programma van de eerste avond PL darts (donderdag 7 februari) ziet er als volgt uit:

James Wade – Raymond van Barneveld
Gerwyn Price – Daryl Gurney
Chris Dobey – Mensur Suljovic
Michael van Gerwen – Michael Smith
Peter Wright – Rob Cross

Check de favorieten op wedden op darten!

Back To Top