Ga naar hoofdinhoud

Voor het wedden op darten hebben de bookmakers talloze mogelijkheden, maar wat houden al die soorten darts weddenschappen precies in en wat kun je ermee? Dat gaan we je op deze pagina uitleggen. Lees verder en ontdek welke dartsweddenschappen er zijn, wat een King of the Oche weddenschap is, hoe het werkt met handicaps en meer.

Soorten darts weddenschappen
#ad
UNIBET /
DE NUMMER 1 VOOR WEDDEN OP DARTS

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Gok met mate.

De soorten darts weddenschappen

Je zal vast vaak gewoon de winnaar van een partij of toernooi aan willen wijzen en dat is ook een van de meest populaire darts weddenschappen bij de bookmakers. Maar er is zoveel meer mogelijk! Wat dacht je van bijvoorbeeld het voorspellen van het aantal legs of sets, het aantal 180’s of dat er een 170 checkout wordt gegooid?

Bij goede bookmakers zoals Unibet.nl / Unibet.be vind je talloze soorten darts weddenschappen en het mooie is dat je ze desgewenst nog kan combineren ook.

Soorten dartsweddenschappen

Voor darten zijn er vanzelfsprekend andere opties dan voor bijvoorbeeld voetbal. Immers, er is geen gelijkspel mogelijk en voetbal is een (fysieke) teamsport waarbij er hele andere regels gelden dan bij darts. Bij darts zet je niet in op rode kaarten, corners en goalscorers maar er zijn wel heel wat andere interessante opties.

Op deze pagina gaan we het onder meer hebben over deze bettypes:

  • Wedden op meer/minder weddenschappen
  • Wedden met handicaps
  • Combinatieweddenschappen
  • King of the Oche

Winnaar voorspellen

Voor iedere dartswedstrijd heeft een bookmaker wedstrijdnoteringen online staan. Speelt Danny Noppert tegen Gabriel Clemens of Dimitri Van den Bergh tegen Nathan Aspinall dan kun je altijd je winnaar aanwijzen. Hoe groter de favorietenrol van een bepaalde speler, hoe lager de odds.

Een voorbeeld:

Gerwyn Price noteert 1.30 tegen Martin Schindler die 3.50 noteert. Price is hier de overduidelijke favoriet en met de inzet van 10 euro maak je 3 euro winst bij een goede voorspelling (want je wint altijd wat je hebt ingezet x de quotering). Inzetten kan met enkele centen tot meerdere euro’s.

Inzetten op Schindler kan uiteraard ook. Deze speler heeft een hogere quotering omdat de bookmakers hem niet zo snel zien winnen. Schindler is in dit voorbeeld de duidelijke underdog en inzetten op de Duitser is riskant – je kan je inzet makkelijk verliezen. Mocht hij echter een verrassende zege boeken, dan maak je natuurlijk een mooie winst met je voorspelling.

Doe een beetje onderzoek

Ga bij het wedden op darts altijd na hoe het zit met de vorm van spelers, of er bijvoorbeeld privékwesties spelen, etc. Dat zijn allemaal zaken die van invloed kunnen zijn op de prestaties. Verderop vertellen we je meer over hoe je verschillende soorten darts weddenschappen kan combineren en hoe je daarmee met diverse lage odds alsnog een interessante quotering creëert.

Over/Under darts weddenschappen

Bij bookmakers zul je bij de darts weddenschappen vaak de ‘meer dan / minder dan’ optie tegenkomen.

Hiermee kun je wedden op totalen. Je kan bijvoorbeeld voorspellen of er in een wedstrijd meer of minder dan twee 180’s gegooid worden of dat er meer of minder dan 3 sets gespeeld gaan worden en dat soort dingen. Er wordt met de meer/minder darts weddenschappen altijd gewerkt met halve getallen.

Een voorbeeld:

Wil je voorspellen dat er in een wedstrijd meer dan vier 180’s gegooid gaan worden (dus minstens 5 stuks) dan wordt die wedoptie weergegeven als ‘meer dan 4.5’. Zou je inzetten op ‘minder dan 4.5’ dan voorspel je er maximaal vier.

Deze Over/Under weddenschappen vind je voor darts ook bij het voorspellen van het aantal legs, sets, etc. Het voordeel van deze wedoptie is dat de quoteringen vaak prima zijn en dat je weddenschap tot het laatste moment spannend kan blijven. Bovendien is de kans om de weddenschap te winnen groter dan dat je bijvoorbeeld een exacte uitslag voorspelt (daarbij zijn immers talloze uitkomsten mogelijk).

Combinatie weddenschappen darts

We begonnen in dit artikel met wedden op winnaars. De odds voor grote favorieten zijn vaak aan de lage kant en dat levert bij een gewonnen weddenschap dus niet zoveel op. Een combinatie weddenschap kan dan uitkomst bieden.

Je kan namelijk weddenschappen samenvoegen. Alle quoteringen van de door jou verzamelde weddenschappen worden met elkaar vermenigvuldigd en er rolt één nieuwe totale quotering uit. Dit is ideaal bij selecties met lage odds.

Met een combinatie weddenschap kun jij zelf alleen darts weddenschappen uit verschillende wedstrijden samenvoegen. Bijvoorbeeld winst Michael van Gerwen met winst Peter Wright die in een andere wedstrijd speelt. Wil je binnen één en dezelfde match weddenschappen combineren dan ben je aangewezen op bet builders. Zometeen daarover meer.

Een voorbeeld:

Combineer je winst Peter Wright (1.40 tegen Rataskji) met winst MvG (1.29 tegen Bunting) en Ryan Searle (1.38 tegen Razma), dan krijg je een nieuwe totale odd van 2.49. Want 1.40 x 1.29 x 1.38 = 2.49.

En dat is natuurlijk een stuk interessanter. Maar let wel op: alle voorspellingen moeten goed zijn om de combi weddenschap te winnen. Stel dat Searle verliest dan is je hele weddenschap verloren.

Verzamelen en bevestigen

Darts bets combineren doe je door op de odds van de door jou gekozen weddenschap te klikken. Zet nog niets in, maar klik op de andere weddenschappen die wilt toevoegen. Pas als de combi bet voor jou compleet is, zet je in en plaats je de weddenschap.

Overigens hebben bookmakers vaak ook leuke match combo’s klaarstaan (zeker bij het wedden op WK darts wedstrijden). Dat zijn ook combinatieweddenschappen, maar dan vooraf vastgesteld door de bookie. Bijvoorbeeld: Dimitri Van den Bergh wint de match & gooit de meeste 180’s.

#ad
UNIBET /
DE NUMMER 1 VOOR WEDDEN OP DARTS

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Gok met mate.

Bet Builders

Zoals gezegd kun je niet naar hartenlust diverse soorten darts weddenschappen combineren binnen één en dezelfde wedstrijd. Daarvoor hebben de bookmakers Bet Builders in het leven geroepen. Kies de wedstrijd waarop je wilt inzetten en klik dan op bet builders. Je kan dan met de door de bookmaker geselecteerde darts weddenschappen zelf een bet samenstellen.

Welke weddenschappen je in de bet builder kan stoppen hangt af van de bookmaker waarbij je speelt. Ook het aantal selecties dat je kan combineren is overal anders. Bij Unibet en Bet365 kun je er maar liefst 12 samenvoegen. Maar onthoud ook hier: één foute voorspelling en je hele weddenschap is verloren!

Wat is King of the Oche?

Een van de apartere soorten darts weddenschappen is wel de King of the Oche. Hierbij voorspel je dat een bepaalde speler zowel de wedstrijd wint als de hoogste checkout gooit én de meeste 180’s. De weddenschappen bestaat dus uit drie onderdelen en alle drie moeten correct zijn om de weddenschap te winnen. Unibet.nl / Unibet.be heeft doorgaans uitstekende odds voor deze bets.

Outrights

Je vraagt je misschien ook af wat de zogenaamde outrights zijn. Met outright betting voorspel je de uiteindelijke winnaar van een toernooi. Bij de outrights vind je vaak ook voorspellingen zoals of er een negendarter tijdens het toernooi gegooid gaat worden. Dit soort darts weddenschappen zijn vaak al lang van tevoren bekend tegen vaak hoge odds. Onthoud wel dat lang van tevoren inzetten op een toernooi ook riskant kan zijn. Spelers kunnen in de loop van de tijd uit vorm raken of wat dan ook en dat kan ten koste gaan van je weddenschap.

Handicap bets darts

Tot slot vertellen we je wat over de handicaps. Spelers als Gerwyn Price en Michael van Gerwen worden vaak als favoriet aangemerkt en dat betekent dus lage odds. In zulke gevallen kun je spelers dan ook een handicap toekennen en krijg je een hogere odd. Geef je bijvoorbeeld Michael van Gerwen een virtuele achterstand van een aantal legs of sets en weet hij ondanks die handicap toch te winnen? Dan kan je een hogere winst maken dan dat je ‘gewoon’ inzet op winst. Andersom kan ook door de underdog een virtuele voorsprong te geven.

Een voorbeeld:

Michael van Gerwen is tegen speler X favoriet met een quotering van 1.30. Zet je in op Michael van Gerwen -2.5 set handicap dan wordt de odd plots 3.00. Van Gerwen moet de match dan wel winnen ondanks de aan hem toegekende achterstand.

#ad
UNIBET /
DE NUMMER 1 VOOR WEDDEN OP DARTS

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Gok met mate.

Back To Top