Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League Darts: Van Gerwen voelt hete adem van Aspinall

Premier League Darts 7

De vijfde avond van de Premier League Darts vindt plaats in de Westpoint in de Engelse stad Exeter. Luke Humphries is gastspeler en Michael van Gerwen neemt het vandaag op tegen Michael Smith.

Premier League Darts speelronde 5

Na de negendarter van Michael Smith en de vette overwinning van Gerwyn Price op Peter Wright staat ons een nieuwe donderdagavond vol prachtige partijen te wachten. Michael van Gerwen won vorige week van de Ierse gastspeler Willie O’Connor en gaat daarmee in het Premier League Darts-klassement aan de leiding.

Donderdag 5 maart 2020
Westpoint Exeter
Rob Cross – Daryl Gurney
Gerwyn Price – Glen Durrant
Nathan Aspinall – Peter Wright
Gary Anderson – Luke Humphries
Michael Smith – Michael van Gerwen

Michael van Gerwen de mist in tegen Michael Smith

Door zijn overwinning van afgelopen week voert Van Gerwen, met 6 punten en een positief legsaldo van +9 en een LWAT van 10, het Premier League klassement aan. Smith staat vijfde met vijf punten en een positief legsaldo van +4. De mannen speelden al 38 keer eerder tegen elkaar. MvG won 30 van die partijen, maar de laatste keer dat ze elkaar tegenkwamen ging het mis voor de Brabander. Dat was afgelopen weekend tijdens de PDC Belgian Darts Championship toen Smith in de achtste finale won met 6-5.

Een zege op Smith is nodig om de leidende positie in de Premier League vast te houden, want Aspinall is heel dicht in de buurt om die plek over te nemen.

Gerwyn Price wil alles winnen

Gerwyn Price speelt vanavond tegen Glen Durrant voor nog een topwedstrijd in de Westpoint in Exeter. Price vierde de afgelopen weken een reeks van overwinningen en hoopt die topvorm ook in Exeter vast te houden. Na afgelopen speelronde staat hij derde in het klassement, met vijf punten en een legsaldo van +6. Hij won al zijn partijen behalve een die in remise eindigde.

Zijn zelfvertrouwen kan niet stuk op dit moment: “Op dit moment voel ik me zelfverzekerder dan ooit. Ik ben niet voor niets nummer drie van de wereld, ik ben hier omdat ik alles wil winnen”. Gerwyn Price wil behalve die twee punten in Exeter ook aanstaand weekend tijdens de UK Open presteren.

Nathan Aspinall nr. 2 Premier League Darts

Nathan Aspinall doet het goed in de Premier League Darts en Peter Wright zal het onderste uit de kan moeten halen. Aspinall staat tweede in het klassement met, net als Van Gerwen, zes punten en een legsaldo van +6 en een LWAT van 9 (en dat is maar één puntje minder dan MvG!). Afgelopen week behaalde Aspinall opnieuw een mooie 5-7 overwinning op Durrant en bovendien steeg hij door naar de zesde plaats op de Order of Merit.

Nathan Aspinall – Peter Wright

Peter Wright ging vorige week hard onderuit tegen Gerwyn Price, die met een 7-1 overwinning bovendien en boost gaf aan zijn legsaldo. Mede daardoor bungelt de wereldkampioen darts onderaan het klassement op de achtste plaats met slechts 3 punten en een negatief legsaldo van -6. Een overwinning op Aspinall zou Peter Wright de enorme scheut zelfvertrouwen kunnen geven die hij op dit moment nodig heeft.

Premier League Darts voorspellingen

Wedden op darten | Michael van Gerwen zit in een iets mindere periode. Afgelopen weekend kon hij niet winnen van Michael Smith, een speler waar hij in goeden doen geen moeite mee heeft. Gelijkspel behoort tot de mogelijkheden, en daar noteren bookmakers 5.00 voor. Price daarentegen beleeft een periode waarin niemand tegen hem opgewassen lijkt te zijn. De Welshman noteert 1.80 voor winst op Durrant (die 3.50 noteert). Een correcte score van 7-2 voor Price (9.50) is zeker mogelijk.

Back To Top