Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League Darts 4: vuurwerk met Gerwyn Price – Peter Wright

Premier League Darts 4 clash Gerwyn Price - Peter Wright

Premier League Darts. Na de nederlaag tegen Aspinall krijgt MvG het vandaag in Dublin wat makkelijker; gastspeler William O’Connor is deze week de tegenstander van Michael van Gerwen. We verwachten vuurwerk in het duel Gerwyn Price – Peter Wright en Glen Durrant opent de avond tegen Nathan Aspinall, de man die afgelopen week dus te sterk was voor Van Gerwen.

Onze voorspelling van vorige week bleek goed: Aspinall won met 7-5 van Mighty Mike. Deze week speelt de Engelsman tegen Glen Durrant die na drie weken spelen het Premier League Darts klassement aanvoert. Durrant won twee van zijn drie wedstrijden, waaronder de partij tegen Gary Anderson.

Glen Durrant aan kop in Premier League Darts

“Mijn ervaring in de competitie tot nu toe is alles wat ik ervan hoopte dat het zou kunnen zijn”, zegt Durrant. Dit jaar speelt hij voor het eerst in de Premier League Darts en als hij de koppositie weet te behouden tot de play-offs in de O2 in Londen, zou dit zomaar zijn eerste grote titel kunnen worden.

Zelf denkt hij dat het niet zo’n vaart zal lopen. “Het bereiken van de top vier is een beetje een droom. Ik denk niet dat ik nu kan winnen, maar ik geniet van elke minuut en ik wil gewoon blijven winnen. Ik had nooit gedacht dat ik op enig moment in mijn carrière de leiding zou nemen in de Premier League,” aldus de drievoudige BDO-wereldkampioen.

Glenn Durrant – Nathan Aspinall

Durrant heeft een overwinning nodig om zijn eerste plaats te behouden. Bij gelijkspel kan Van Gerwen weer op gelijke voet komen of de koppositie overnemen. Glen Durrant speelde niet eerder tegen Nathan Aspinall, en dus is het opnieuw lastig wat hij kan verwachten. Afgaand op de afgelopen weken, wordt het opnieuw een spannende wedstrijd. Aspinall die vleugels heeft na zijn overwinning op Van Gerwen en Durrant die nuchter probeert te bijven en zichzelf vertelt dat hij geen winnaar zal worden van de Premier League.

Darts vandaag: William O’Connor – Michael van Gerwen

Michael van Gerwen speelt tegen de Ierse gastspeler William O’Connor, bijgenaamd ‘The Magpie’. Hij is 33 jaar en de huidige nummer 37 op de PDC Order of Merit Darts. Zijn grootste succes was het winnen van een Players Championship-toernooi en tijdens de finales van de reeks haalde hij de kwartfinales.

Onderlinge resultaten

Van Gerwen speelde dertien keer tegen O’Connor, won tien keer en zijn laatste verlies tegen de Ier was in september 2018 tijdens de PDC Dutch Darts Championship waar hij met 6-1 onderuit ging in de achtste finales. Een jaar later speelden ze weer tegen elkaar op de Dutch Darts Masters en toen won MvG met 6-2.

Van Gerwen staat nu tweede in de Premier League Darts met vier punten en een legsaldo van +6. Durrant voert het klassement aan met vijf punten en een legsaldo van +7. Aspinall staat derde met eveneens vier punten en een legsaldo van +4.

Gerwyn Price – Peter Wright aan elkaar gewaagd

De laatste wedstrijd van de avond belooft spektakel. Gerwyn Price neemt het op tegen wereldkampioen Peter Wright. Deze twee mannen zijn op het moment misschien wel meer aan elkaar gewaagd dan wie dan ook, qua bravoure en qua spel. Wright is na het behalen van het wereldkampioenschap sterk blijven spelen.

Price heeft vertrouwen

Ook Price liet afgelopen week door winst op Van Gerwen (8-7) tijdens de finale van de Players Championship 6, nog zien dat hij voorlopig tot de beste drie van de wereld blijft behoren. Prices gemiddelde was 109. Na afloop zei hij dat hij niet bang meer is om tegen de besten van de wereld te spelen. “Ik ben nu een van de topspelers en ik geloof echt dat als ik zo goed mogelijk scoor en mijn kansen pak, ik ze allemaal kan verslaan.

Snakebite is beste darter

Over Wright is hij duidelijk, dat is een tegenstander van formaat. “Ik denk dat Peter op dit moment de beste speler ter wereld is. MvG is een beetje uit vorm, en Peter is de beste en een paar van ons zitten daar vlak achter. In de Premier League ben ik ongeslagen, ik heb dit jaar vijf evenementen gespeeld en drie finales behaald – dus het gaat echt geweldig!”

Voorspellingen Premier League Darts 4

Wedden op darten | Ondanks dat O’Connor voor eigen publiek speelt, zal Van Gerwen weinig moeite hebben met de Ier. De bookmakers noteren 1.28 voor een zege van MvG en 7.50 voor O’Connor, terwijl gelijkspel met 6.20 erg onwaarschijnlijk wordt. Een eindscore van 2-7 in het voordeel van Michael noteert 7.00. Met het oog op zijn overwinning van afgelopen week, noteert Aspinall 2.25 tegenover 2.60 voor Durrant.

Price won slechts vijf van de twintig partijen tegen zijn Schotse tegenstander en noteert 2.70 voor een overwinning op Wright (2.20). Voor 4-7 in het voordeel van Wright pak je 10.50 maal je inzet, en een 7-5 winst voor Price noteert eveneens 10.50.

Programma Premier League vandaag

Donderdag 27 februari
3Arena, Dublin
Glen Durrant v Nathan Aspinall
Rob Cross v Gary Anderson
Daryl Gurney v Michael Smith
William O’Connor v Michael van Gerwen
Gerwyn Price v Peter Wright

Back To Top