Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Van Gerwen treft gevaarlijke opponent Aspinall in Premier League Darts

Van Gerwen treft gevaarlijke opponent Aspinall in Premier League Darts

Michael van Gerwen heeft in de Premier League Darts een goede start beleefd door zijn eerste twee wedstrijden met gemak te winnen. Het doel is om de titel dit jaar voor een vijfde keer op zijn naam te zetten.

Premier League Darts Michael van Gerwen

Afgelopen week won Van Gerwen met 7-1 van Daryl Gurney, wat goed nieuws is voor zijn legsaldo. In de openingsweek wist hij zijn nemesis Peter Wright met 7-5 te kloppen, waarmee de orde binnen de PDC voorlopig weer is hersteld. Deze week staat een partij tegen Nathan Aspinall op het Premier League Darts programma. Aspinall is een gevaarlijke tegenstander.

Sherrock imponeerde weer

Afgelopen week ging alle aandacht uit naar Fallon Sherrock die voor één avond als gastspeler deelnam aan de Premier League. Sherrock imponeerde opnieuw door met 6-6 gelijk te spelen tegen de drievoudige BDO-wereldkampioen Glen Durrant. De volgende keer dat ze in actie komt, is tijdens de UK Open die van 6 t/m 8 maart plaatsvindt in het uitverkochte Butlin’s Minehead Resort in Engeland. Vanaf juni speelt Sherrock dan weer mee in de World Series of Darts die dit jaar in New York van start gaat.

Jonny Clayton gastspeler PL week 3

Deze week is Jonny Clayton aanwezig als gastspeler. Hij neemt het op tegen Michael Smith die afgelopen week zijn eerste punt pakte met gelijkspel tegen Gerwyn Price. Welshman Price speelt in Cardiff voor eigen publiek. Afgelopen seizoen nestelde hij zich stevig binnen de top van de dartssport, en de druk ligt op zijn schouders om het goed te doen bij zijn eigen fans als hij het opneemt tegen Daryl Gurney.

Michael van Gerwen – Nathan Aspinall

Michael van Gerwen treft dus Nathan Aspinall en dat is een gevaarlijke speler. Aspinall draait nog niet zo heel lang mee met de top, maakte een komeetachtige groei door en is daarom nog een beetje een lastig in te schatten rivaal voor veel spelers. Zo ging Van Gerwen eenmaal met 1-6 en daarna nog eens met 3-6 voor gaas tegen de Brit.

Onderling

Van de vijf partijen die ze tegen elkaar speelden, won Van Gerwen er drie. Van die vijf partijen werden er vier het afgelopen jaar gespeeld, en daarbij wonnen de mannen om en om, (Van Gerwen deed dat met 6-5 en 6-3). Als die om-en-omtrend zich voortzet, is de beurt donderdag aan Aspinall.

Peter Wright in Premier League tegen Cross

Peter Wright krijgt deze week in de Premier League Darts de kans om iets goed te maken na zijn verloren eerste partij tegen Michael van Gerwen en het gelijkspel tegen Gary Anderson van afgelopen week. Zijn tegenstander is Rob Cross die inmiddels 3 punten heeft na gelijkspel tegen Price en winst op Aspinall.

Glen Durrant – Gary Anderson

De laatste wedstrijd van de avond is een mooi affiche: Glen Durrant tegen Gary Anderson. Duzzah draait natuurlijk nog maar kort mee binnen de PDC en het wordt dan ook pas de tweede keer dat ze elkaar treffen. We hebben dus niet heel veel statistieken om op af te gaan. Hoe dan ook, de eerste keer was de winst voor Anderson. Dat was in november 2016, tijdens de Grand Slam of Darts. Anderson won toen met 5-4. Het enige wat je kunt zeggen is dat ze toen al aan elkaar gewaagd waren.

Voorspellingen Premier League week 3

Bij de bookmakers wordt voor Anderson gekozen. Hij noteert 2.05 tegenover 3.00 voor Durrant, terwijl gelijkspel voor 4.25 is genoteerd. Het is de laagstse notering van alle partijen die donderdag in Cardiff worden gespeeld, dus daarmee is het de partij waarbij de spelers het meest aan elkaar gewaagd zijn en de kans op een remise het grootst.

Michael van Gerwen is met 1.38 favoriet tegen Aspinall (6.00). Voor de weddenschap ‘King of the Oche’ noteert Van Gerwen 3.20, maar voor een verrassingsoverwinning van Aspinall met de correcte score 5-7 levert elke ingezet bedrag je een winst van 12.00 x op.

Programma darts Cardiff

Donderdag 20 februari 2020
Motorpoint Arena, Cardiff
Peter Wright v Rob Cross
Jonny Clayton v Michael Smith
Michael van Gerwen v Nathan Aspinall
Daryl Gurney v Gerwyn Price
Glen Durrant v Gary Anderson

Back To Top