Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Fallon Sherrock eerste vrouw in Premier League Darts

Fallon Sherrock eerste vrouw in Premier League Darts

De Premier League Darts is vanavond bij de tweede avond aangekomen. Michael van Gerwen treft Daryl Gurney en de andere wedstrijd waar iedereen naar uitkijkt is Glen Durrant tegen Fallon Sherrock.

Premier League Darts night 2

Van Gerwen begon de Premier League afgelopen week voortvarend met een 7-5 overwinning op Peter Wright, zijn eerste zege sinds hij de WK-finale en alle daaropvolgende partijen verloor van de Schot. Vanavond speelt Michael van Gerwen tegen Daryl Gurney, een tegenstander waar hij normaal niet al te veel moeite mee heeft.

Fallon Sherrock eerste vrouw Premier League Darts

De partij waar alle ogen op zijn gericht is die tussen Glen Durrant en Fallon Sherrock, want ja, ze keert teug op het grote podium om haar zegetocht voort te zetten. Ze is de eerste vrouw die ooit op de Premier League Darts speelt. Op uitnodiging is zij één van de spelers die gedurende de competitie de kans krijgen om te proeven van de Premier League.

Trots op prestatie

Sherrock is van plan om gewoon haar ding te doen. Er zit geen druk op om punten te halen en net als tijdens het WK Darts in Alexandra Palace zal ze proberen zich niet door het publiek te laten afleiden. “Maar ik geniet volop van hun support aan het einde van een wedstrijd,” zei ze. Het idee dat ze voor 6000 man speelt, waarvan een groot aantal speciaal naar Nottingham afreist om haar te zien, vindt ze nog steeds wat onwerkelijk, al druppelt het langzaam bij haar binnen dat ze iets heel bijzonders heeft gedaan. “Echt tijd om erover na te denken heb ik niet gehad,” aldus Sherrock. “Maar het is wel een beetje overweldigend hoeveel ik de sport in het algemeen heb geholpen. Ik ben echt trots op wat ik heb gedaan”!

Punten halen voor het klassement zit er niet in voor Sherrock, maar dat geldt niet voor haar tegenstander, Duzza. Die moet gewoon scoren om kans te maken op de grote finale.

Glen Durrant lekker bezig bij PDC

Durrant zelf heeft afgelopen jaar ook een droomdebuut beleefd binnen de PDC. Na het winnen van Lakeside stapte hij over en kon in een jaar tijd opklimmen naar de 22ste plaats van de Order of Merit. De verwachting is dat hij dit jaar verder zal stijgen naar de beste zestien, waarmee allerlei lucratieve toernooien binnen het bereik komen. Afgelopen week won hij zijn eerste Premier League Darts partij ooit door in Aberdeen Michael Smith met 7-3 te verslaan.

Fallon Sherrock heeft publiek achter zich

“Het is een geweldige uitdaging om tegen Fallon te spelen, het is een wedstrijd waarvan ik me heel goed bewust was sinds het Premier League Darts speelschema bekend werd. Ik ben trots op Fallon, het is verbazingwekkend wat ze voor de sport heeft gedaan, maar ik heb werk te doen,” zei Durrant in The Darts Show Podcast. Ook is hij zich bewust dat hij dit keer de underdog is. “Het is duidelijk dat het publiek achter Fallon zal staan, het zal een nieuwe ervaring voor me zijn omdat ik het publiek nooit echt tegen me heb gehad”.

Voorspellingen Premier League Darts

Wedden op darten | Van Gerwen is met 1.37 bij de bookmakers uiteraard favoriet om van Gurney (6.00) te winnen, terwijl gelijkspel ook met 6.00 staat genoteerd. In het Schotse stuk, Gary Anderson tegen Peter Wright, is het gelijker verdeeld: Anderson noteert 2.70 en Wright 2.20. Sherrock is dé publiekslieveling van de avond, maar de odds zijn niet in haar voordeel. Ze noteert 7.50 als kans om te winnen van Durrant, die 1.28 noteert.

Programma Premier League Nottingham

Donderdag 13 februari 2020
Aanvang 20.00 uur

Rob Cross v Nathan Aspinall
Gerwyn Price v Michael Smith
Gary Anderson v Peter Wright
Glen Durrant v Fallon Sherrock
Daryl Gurney v Michael van Gerwen

Back To Top