Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League Darts: Michael van Gerwen jaagt op zesde titel

Vandaag en morgen de tweede ronde World Matchplay Darts

Donderdag gaat de Premier League Darts 2020 van start. De plek waar de pijltjes worden gegooid is de Schotse stad Aberdeen.

In de eerste negen weken van de Premier League draven er negen zogeheten challengers op. Zij mogen alleen een avondje meedoen en worden dus niet op genomen in de ranglijst. Maar voor de tien vaste spelers tellen de potjes tegen de challengers wel mee. In Aberdeen mag thuisspeler John Henderson zijn kunsten vertonen.

Hoe staat titelhouder Michael van Gerwen er aan de vooravond van een nieuw PL-seizoen voor? Hij verloor in de finale van het WK van Peter Wright en switchte daags daarna naar een nieuwe pijlenfabrikant. Ook ging hij in de eerste ronde van The Masters onderuit. 2020 heeft dus nog geen succes gebracht.

“Natuurlijk zie ik mezelf als de topfavoriet. Ik zou zeker af en toe een wedstrijd kunnen verliezen, maar je moet het zestien weken zien vol te houden om op het hoogste niveau te presteren en daar ben ik over het algemeen wel goed in”, zegt Mighty Mike.

Hij wil niet de pijlenswitsch de schuld geven van die domper op The Masters. “Ik heb in de afgelopen maanden niet grandioos gespeeld en om het dan af te schuiven op de nieuwe pijlen. Nee, ik moet zelf gewoon nog meer mijn stinkende best doen. Maar het zou makkelijk zo kunnen zijn dat het in de Premier League gelijk een stuk beter gaat. Ik kan zomaar de juiste set hebben gevonden.”

De Brabander opent tegen Peter Wright, dus vrij snel na de WK-finale clashen de kemphanen weer. Pikant op zich, maar er staat nu niet zoveel op het spel. Winst of verlies, er komen nog zoveel duels in de Premier League, dat het nog niet zoveel uitmaakt.

“In de afgelopen jaren heb ik goede resultaten geboekt op dit toernooi. Als ik elke week mijn focus weet te behouden, dan gaat dat dit jaar ook gebeuren.” Van Gerwen won het toernooi vijfmaal, een keer minder dan Phil Taylor.

P&J Live, Aberdeen

Michael Smith – Glen Durrant
Gary Anderson – Daryl Gurney
Michael van Gerwen – Peter Wright
Nathan Aspinall – John Henderson
Gerwyn Price — Rob Cross

Back To Top