Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

The Masters: Michael van Gerwen start seizoen darts als favoriet

Michael van Gerwen

The Masters | Na een rustige maand na het WK begint vandaag het nieuwe dartsseizoen. Afgelopen jaar won Michael van Gerwen zo’n beetje elk groot toernooi, maar niet het wereldkampioenschap darts. In de finale moest hij buigen voor Peter Wright en nu heeft Mighty Mike het hele jaar de tijd om te laten zien dat hij nog steeds de nummer één van de wereld is.

The Masters deelnemers: 16 besten van de ranglijst

De Darts Masters is een klein toernooi met slechts zestien spelers, namelijk de beste zestien darters uit de nieuwe Order of Merit zoals die is opgesteld na het afgelopen wereldkampioenschap in Londen. In die ranglijst heeft Van Gerwen zijn eerste plaats gehouden en heeft Peter Wright zich stevig genesteld op de tweede plaats. Hij hoeft nog slechts een tonnetje of zeven bij elkaar te spelen om op gelijke hoogte te komen met de groene gigant uit Brabant.

Masters: Michael van Gerwen – Jonny Clayton

Zijn eerste partij speelt Michael van Gerwen tegen Jonny Clayton. De Welshman is een relatieve nieuwkomer binnen de top van de PDC en hij boekte zijn eerste succes door in 2017 de Players Championship Finals verrassend te eindigen als verliezend finalist (hij verloor met 2-11 van Van Gerwen). Sindsdien komen we zijn naam bij de meeste grote toernooien tegen en kon hij zich opwerken tot de zestiende plaats in de Order of Merit.

Van Gerwen en Clayton kwamen elkaar dertien keer eerder tegen. Van Gerwen won tien keer, maar Clayton kon drie partijen tegen de nummer een van de wereld claimen. Als Mighty Mike vanavond wint, treft hij in zijn kwartfinalepartij de winnaar uit de partij tussen Nathan Aspinall en James Wade.

Nathan Aspinall – James Wade

James Wade beleefde afgelopen jaar een van zijn sterkste seizoenen sinds jaren, maar zijn optreden op het WK Darts was teleurstellend. Bij James weet je nooit precies hoe hij in zijn vorm steekt, als hij sterk is, is hij ook echt beresterk in vorm en houdt dat een tijd aan, maar dan opeens is de scherpte er weer een tijdje uit. Nathan Aspinal is een van de sterkst opkomende spelers van de afgelopen paar jaar. Op het WK gooide hij zich naar de halve finale en inmiddels is hij de nummer acht van de wereld.

Wereldkampioen Peter Wright tegen Cullen

Voor wie de nieuwe wereldkampioen darts in actie wil zien: Peter Wright komt zaterdag in actie tegen Joe Cullen om het jaar af te trappen met vermoedelijk zijn eerste overwinning in het veld als wereldkampioen. De winnaar treft de winnaar uit de partij Gerwyn Price vs Simon Whitlock. Price heeft de afgelopen maanden heel sterk gespeeld en werd zelfs als grote kanshebber voor de wereldtitel gezien; maar ook Whitlock kwam de laatste maanden van 2019 in de buurt van zijn beste vorm. Een kwartfinale Wright versus Price belooft in elk geval darts op het scherpst van de snede.

Voorspellingen Masters darts

Wedden op darten | De bookmakers zijn er duidelijk in: Van Gerwen is met 1.12 de favoriet in de partij tegen Johnny Clayton (@6.20). Nathan Aspinall en James Wade liggen dichter bij elkaar, met odds voor Aspinall van 1.62 en voor Wade 2.30 – en eerlijk gezegd geloven wij hier op de redactie niet dat Wade zijn supervorm alweer heeft teruggevonden.

Vooruitkijkend naar morgen, is de kans op een Schotse kwartfinale ook groot volgens de bookies: Price noteert 1.25 voor winst op Whitlock (@4.50) en Wright noteert 1.25 voor winst op Cullen (@4.00). Michael van Gerwen is met 2.60 titelfavoriet op de Darts Masters, terwijl Wright odds van 6.50 en Price 7.00 heeft staan.

Speelschema Darts Masters 2020

Vrijdag 31 januari (20:00)
Eerste ronde
Michael Smith v Mensur Suljovic
Nathan Aspinall v James Wade
Michael van Gerwen v Jonny Clayton
Rob Cross v Adrian Lewis

Zaterdag 1 februari (20:00)
Eerste ronde
Daryl Gurney v Dave Chisnall
Gary Anderson v Ian White
Peter Wright v Joe Cullen
Gerwyn Price v Simon Whitlock

Zondag 2 februari middagsessie (13:45)
Kwartfinales
Cross/Lewis v Smith/Suljovic
Van Gerwen/Clayton v Aspinall/Wade
Price/Whitlock v Anderson/White
Wright/Cullen v Gurney/Chisnall

Avondsessie (20:00)
Halve Finale
Finale

Format

Eerste Ronde – Best of 19 legs
Kwartfinales – Best of 19 legs
Halve finales – Best of 21 legs
Finale – Best of 21 legs

Back To Top